Indonesische kip met gele kokosrijst

Door kipfile te gebruiken wordt de kip al snel droog. Een kippenbout heeft meer tijd nodig om te garen en zou daarom minder droog moeten worden.

Kip met kaneel en rozijnen met gele kokosrijst
2 personen
10 minuten + 40 minuten stoven

747 kcal

  1. Snij de ui in dunne plakjes en pers de knoflook uit.
  2. Dep de kip droog en wrijf ze stevig in met peper en zout. Snij een zakje in de kippenpoten om een kaneel stokje in te leggen. Steek het vast met een prikkertje of kooktouw zodat het stokje er niet uit valt.
  3. Verhit in een braadpan de olie en boter en schroei hierin de kipfilets kort dicht, zodat de buitenkant net niet meer roze is.
  4. Neem ze uit de pan en bak in het bakvet de ui in 3 min. glazig, voeg de laatste minuut de knoflook toe.
  5. Voeg de rozijnen, het kippenbouillontablet en 300 ml water toe en breng het aan de kook.
  6. Leg de kip terug in de pan en stoof ze, afgedekt en op laag vuur, 40 minuten
  7. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 tl kurkuma voor de gele kleur.
  8. Snijd de komkommer in reepjes, schep ze om met suiker, 1 tl zout en de azijn. Schep bijna alle seroendeng door de gare rijst, strooi de rest erover.
  9. Serveer de gele kokosrijst met de kaneelkip en de komkommersalade.

Recept gezien op lassie.nl

Ingrediënten

4 kippenpoten
4 kaneelstokjes
2 el olie
1 ui
1 teen knoflook
100 g rozijnen
1 kippenbouillontablet
350g Rijst
100 g seroendeng (geroosterde kokos met pinda’s)
1 komkommer
1 el suiker
4 el (appel)azijn
1 tl kurkuma

Post Tagged with , ,

Add a Facebook Comment