About

Deze website is een samensmelting van mijn hobby’s en mijn vaardigheden, in een vorm zodat ook anderen er van kunnen genieten.

Food

Vroeger was eten alleen eten. Gewoon een onderdeel van de dag netzoals slapen; iets dat moest gebeuren. Het vervelendste was vooral het beantwoorden van de vraag “Wat ga ik vandaag eten?”

Op een dag besloot ik deze ‘energie-zuigende-antwoord-zoekende’ handeling eenvoudiger te maken door een lijst op te stellen van alle gerechten die we vaak aten. Om het kiezen nog makkelijker te maken begon ik foto’s van de gerechten te maken en voegde ik de recepten van de gerechten toe. Ik begon nieuwe recepten te zoeken om de keuzemogelijkheid te vergroten en toverde de lijst om in een persoonlijk digitaal kookboek met behulp van Adobe InDesign.

Naarmate de tijd verstreek werd het boek steeds omvangrijker. Ik begon onderscheid te maken tussen goede en slechte recepten. En hoe meer goede recepten ik tegenkwam, des te meer slechte recepten ik kon verwijderen. Maar het boek was inmiddels zo groot geworden dat ik het niet meer via de mail kon versturen. En ik wilde mijn creatie graag delen met vrienden die ook antwoord zochten op de vraag “Wat ga vandaag ik eten?”. Dus besloot ik het boek om te toveren in een website.

Inmiddels is eten niet meer iets dat MOET gebeuren. Eten is nu het genieten van mijn creatie in de keuken. Want de vraag “wat ga ik vandaag eten?” is tegenwoordig niet vervelend meer. Ik vind het nu bijna vervelend om niet iets nieuws te maken. Nu WIL ik het uitdagend, ik wil creatief kunnen zijn, focussen op wat ik mijn lichaam cadeau doe.

Fit

Sporten is mijn passie. Dat laat ik niemand van mij afnemen. Tegenwoordig sport ik 6 keer per week. Om dat vol te kunnen houden moet ik goed eten: voedzaam, gevarieerd en natuurlijk gezond. Want zonder een gezond en fit lichaam kan ik niet optimaal genieten van – en presteren tijdens – mijn trainingen en workouts.

Waarom de Mini-workouts?
Omdat je soms toch wil genieten van een toetje, room of een andere dikmaker. Ik geloof niet in afvallen door alleen je eetpatroon te veranderen of alleen te sporten. Ze gaan hand in hand. Dat is het enige wat werkt. Je kan dus best een ‘ongezond’ toetje eten, maaaaaar… dan moet je wel wat extra bewegen.

De mini-workout is een oefening die je tijdens, voor of na het koken kan doen, zodat je wat extra beweging krijgt.

Me

Ik ben een 24-jarige sportieveling die houdt van lekker en gezond eten.

Juni 2012 heb ik mijn Bachelor of Engineering met genoegen ontvangen bij de opleiding Mediatechnologie aan de Hogeschool Utrecht. Waarin ik breed begonnen ben en kennis heb opgedaan over de technologie die met de media te maken heeft. Denk daarbij bijvoorbeeld aan video, geluid, design, animatie, hardware, software, websites, ect. Uiteindelijk ben ik me gaan focussen op front-end development en interaction design. Een front-end developer vertaalt de plaatjes van een designer naar code die de website zijn uiterlijk geeft. Een interaction designer zorgt ervoor dat de applicatie/website gebruiksvriendelijk is.

Ik doe mijn best deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Heb je ergens problemen mee, dan hoor ik dat graag via een mailtje naar info@ginious.nl of via het contactformulier.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig met een website, blog, visitekaartje of iets dergelijks neem dan gerust contact met mij op! Mijn uurtarief bedraagt €30,-

Gin Hogenes