Italiaans broodje: Ciabatta met rucolapesto
- 10
- jul
Heerlijke zomerse, makkelijke en snelle maaltijd

- 2 personen
- 20 minuten
- Verwarm de oven voor tot 220°C.
- Snij de ciabatta horizontaal door de helft en bak in de oven krokant.
- Pureer met een staafmixer of een keukenmachine 50g ruclola met een geperst teentje knoflook, pijnboompitten, olijfolie en water.
- (Vanwege hoge calorieën van olijfolie, 100kcal per eetlepel, gebruik ik voor de helft water.Scheelt weer 300 kcal! Op het broodje proef je geen verschil)
- Roer de kaas met zout en peper door de pesto.
- Snij/Scheur de mozzarella in plakjes/stukjes.
- Snij de tomaat,parmaham en avocado in plakjes.
- Snij de ciabatta in 2 of 4 stukken.
- Verdeel de rucolapeso op het brood en beleg met de parmaham, tomaat en avocado.
- Verdeel tot slot evt. nog wat rucola, peper en zout over de broodjes.
Recept gevonden in receptenboekje van Silvo
Ingrediënten
1 ciabatta
1 mozzarella
75g rucola
1 avocado
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
2-3 el olijfolie
2-3 el water
3 el Parmezaanse kaas
3 tomaten
4 plakken parmaham