Italiaans broodje: Ciabatta met rucolapesto

Heerlijke zomerse, makkelijke en snelle maaltijd

italiaans-broodje-ciabatta-met-rucola-pesto
2 personen
20 minuten
  1. Verwarm de oven voor tot 220°C.
  2. Snij de ciabatta horizontaal door de helft en bak in de oven krokant.
  3. Pureer met een staafmixer of een keukenmachine 50g ruclola met een geperst teentje knoflook, pijnboompitten, olijfolie en water.
  4. (Vanwege hoge calorieën van olijfolie, 100kcal per eetlepel, gebruik ik voor de helft water.Scheelt weer 300 kcal! Op het broodje proef je geen verschil)
  5. Roer de kaas met zout en peper door de pesto.
  6. Snij/Scheur de mozzarella in plakjes/stukjes.
  7. Snij de tomaat,parmaham en avocado in plakjes.
  8. Snij de ciabatta in 2 of 4 stukken.
  9. Verdeel de rucolapeso op het brood en beleg met de parmaham, tomaat en avocado.
  10. Verdeel tot slot evt. nog wat rucola, peper en zout over de broodjes.

Recept gevonden in receptenboekje van Silvo

Ingrediënten

1 ciabatta
1 mozzarella
75g rucola
1 avocado
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
2-3 el olijfolie
2-3 el water
3 el Parmezaanse kaas
3 tomaten
4 plakken parmaham

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment

Voeg een Comment toe

*

*