Perfecte Thaise Curry

Al lang zoekende naar een goede curry, maar nu heb ik hem. Absurd lekker.

Thaise curry met groenten gehaktballen en veel saus
3 Personen
40 minuten
  1. Zet de rijst op. (Ik gebruik een rijstkoker; ideaal!)
  2. Snipper de ui voor de gehaktballen.
  3. Snij de chili fijn en rasp de gember.
  4. Pers de knoflook en snij het brood fijn.
  5. Mix alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en kneed alles door elkaar.
  6. Draai er ballen van en zet opzij.
  7. Snij de ui, rasp de gember en pers de knoflook voor de curry saus.
  8. Snij de tomaten in kleine stukjes.
  9. Snij de paprika, courgette en wortels in stukjes.
  10. Braad de gehaktballen rondom aan. (Ze hoeven nog niet gaar te zijn.)
  11. Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gember ca. 4 min.
  12. Voeg vervolgens de curry pasta toe en bak ca. 2 min.
  13. Voeg de kerrie (poeder) toe.
  14. Voeg de tomaten toe en bak voor ca. 5 min.
  15. Transporteer alles naar een hapjes pan.
  16. Voeg de kokosmelk, bouillon en groentes toe en kook voor ca. 5min.
  17. Voeg de gehaktballen toe en kook tot te gaar zijn. (De tijd hangt ervan af hoe gaar ze al zijn en hoe groot je ze gemaakt hebt.)
  18. Voeg tot slot de yoghurt toe.
  19. Serveer met cashew (kokos) en de koriander.

Recept gevonden op My favourite pasttime.
Recept aangepast met wat extra groentes en wat meer saus.

Ingrediënten

225-300g rijst
1 paprika
kwart courgette
4 kleine wortels
2 handjes cashew
wat verse koriander voor garnering
evt geraspte kokos voor garnering

Voor de gehaktballen
300g (mager) rundergehakt
&#189 ui
&#189 chilipeper
1tl verse gember
2 teentjes knoflook
1 el verse koriander
1tl garam masala
25 gram oud brood kruim
&#189 geklutst ei
boter om in te braden
zout & peper

Voor de curry saus
&#189 ui
1tl verse gember
1,5 teentjes knoflook
1,5 el currypasta
1tl kerrie
2 tomaten
200ml kokosmelk
200ml (kip)boulion
zout & peper
3 el (dikke) yoghurt

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment