Perfecte Thaise Curry
- 17
- jul
Al lang zoekende naar een goede curry, maar nu heb ik hem. Absurd lekker.
- 3 Personen
- 40 minuten
- Zet de rijst op. (Ik gebruik een rijstkoker; ideaal!)
- Snipper de ui voor de gehaktballen.
- Snij de chili fijn en rasp de gember.
- Pers de knoflook en snij het brood fijn.
- Mix alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en kneed alles door elkaar.
- Draai er ballen van en zet opzij.
- Snij de ui, rasp de gember en pers de knoflook voor de curry saus.
- Snij de tomaten in kleine stukjes.
- Snij de paprika, courgette en wortels in stukjes.
- Braad de gehaktballen rondom aan. (Ze hoeven nog niet gaar te zijn.)
- Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gember ca. 4 min.
- Voeg vervolgens de curry pasta toe en bak ca. 2 min.
- Voeg de kerrie (poeder) toe.
- Voeg de tomaten toe en bak voor ca. 5 min.
- Transporteer alles naar een hapjes pan.
- Voeg de kokosmelk, bouillon en groentes toe en kook voor ca. 5min.
- Voeg de gehaktballen toe en kook tot te gaar zijn. (De tijd hangt ervan af hoe gaar ze al zijn en hoe groot je ze gemaakt hebt.)
- Voeg tot slot de yoghurt toe.
- Serveer met cashew (kokos) en de koriander.
Recept gevonden op My favourite pasttime.
Recept aangepast met wat extra groentes en wat meer saus.
Ingrediënten
225-300g rijst
1 paprika
kwart courgette
4 kleine wortels
2 handjes cashew
wat verse koriander voor garnering
evt geraspte kokos voor garnering
Voor de gehaktballen
300g (mager) rundergehakt
½ ui
½ chilipeper
1tl verse gember
2 teentjes knoflook
1 el verse koriander
1tl garam masala
25 gram oud brood kruim
½ geklutst ei
boter om in te braden
zout & peper
Voor de curry saus
½ ui
1tl verse gember
1,5 teentjes knoflook
1,5 el currypasta
1tl kerrie
2 tomaten
200ml kokosmelk
200ml (kip)boulion
zout & peper
3 el (dikke) yoghurt