Pittige honing limoen kip-spiesjes

Lekkere zelfgemaakte zoet, fris en pittige spiesen.

Pittige honing limoen kip spiesjes
6 spiesjes
20 minuten
  1. Mix in een keukenmachine (blender, staafmixer, bullet) ketjap, honing, olie, limoenrasp en sap, (geperste) knoflook, siracha en wat peper en zout tot een gladde saus.
  2. Zet 60 ml van de marinade apart, om later als saus te gebruiken.
  3. Snij de kip in hapklare stukjes.
  4. Marineer de kip in de marinade.
  5. Het lekkerste is als je de kip een nacht laat marineren, maar na 10 minuten is de kip al lekker.
  6. Serveer eventueel met een partje limoen en wat verse koriander.

Recept gevonden op once upon a chef

Ingrediënten

500g kip
1,5 el ketjap
2 el honing
1 tl olie
&#189 tl limoenrasp
1,5 el limoensap
2 teentjes knoflook
1 tl geraspte gember
1 tl siracha saus
zout & peper

Post Tagged with

Add a Facebook Comment