Pittige honing limoen kip-spiesjes
- 04
- jul
Lekkere zelfgemaakte zoet, fris en pittige spiesen.
- 6 spiesjes
- 20 minuten
- Mix in een keukenmachine (blender, staafmixer, bullet) ketjap, honing, olie, limoenrasp en sap, (geperste) knoflook, siracha en wat peper en zout tot een gladde saus.
- Zet 60 ml van de marinade apart, om later als saus te gebruiken.
- Snij de kip in hapklare stukjes.
- Marineer de kip in de marinade.
- Het lekkerste is als je de kip een nacht laat marineren, maar na 10 minuten is de kip al lekker.
- Serveer eventueel met een partje limoen en wat verse koriander.
Recept gevonden op once upon a chef
Ingrediënten
500g kip
1,5 el ketjap
2 el honing
1 tl olie
½ tl limoenrasp
1,5 el limoensap
2 teentjes knoflook
1 tl geraspte gember
1 tl siracha saus
zout & peper