Vlees Galerij
Een lekker stuk vlees is heerlijk mals en goed gekruid of wordt geserveerd met een bijpassende jus of saus. Helaas is dat vaak al een moeilijke klus. Krijg een biefstuk maar is precies zoals je hem wil hebben. Maar oefening baart kunst! Blijf proberen en binnen de kortste keren serveer je de malste stukken vlees.
Knoflook biefstuk met pepersaus
Een goed gebakken biefstuk met een heerlijk romige saus. Met video hoe je een biefstuk bakt.
Zweedse gehaktrolletjes
Gehaktballen? Waarom geen rolletjes, vierkantjes of een driehoek?
Babi pangang
Met dit recept heb je geen afhaalchinees meer nodig. Alleen genoeg tijd.
Gehaktbrood met mosterdsaus
Het bladerdeeg geeft het gehaktbrood een lekkere “crunch” en het ziet er leuk uit.
Indonesische kip met gele kokosrijst
Door kipfile te gebruiken wordt de kip al snel droog. Een kippenbout heeft meer tijd nodig om te garen en zou daarom minder droog moeten worden.
Mediteraanse kip
Het bakken van een gevuld vleesje is niet een gemakkelijke taak, omdat de buitenkant vaak sneller verbrand dan dat de binnenkant gaar is. Maar het is mogelijk en met vulling van feta, zongedroogde tomaatjes en bacilicum krijgt de kip een mediterraanse smaak.
Varkenshaas met roomsaus
Een recept dat geïnspireerd is op een gerecht dat mijn moeder voorgeschoteld kreeg in een restaurant in Frankrijk. Eenmaal weer in Nederland heeft ze dit recept proberen te evenaren, met als resultaat dit lekkere sausje.
Pollo Piccata
Fantasisch mals stukje kip met een voltreffelijke saus. Een grandioos Italiaans recept.
Gemarineerde biefstuk met chimichurri saus
Een biefstuk met een heerlijk sausje dat ook geweldig past bij een BBQ.
Overheerlijke sinaasappel-kip
Van kipfilet op deze wijze krijg ik geen genoeg. Je eet je buikje er rond mee.
Kipburger met zelfgemaakte salsa en guacamole
Kipburger, salsa of guacamole: individueel al heerlijk, samen verrukkelijk.
Pittige honing limoen kip-spiesjes
Lekkere zelfgemaakte zoet, fris en pittige spiesen.