Overheerlijke sinaasappel-kip
- 25
- apr
Van kipfilet op deze wijze krijg ik geen genoeg. Je eet je buikje er rond mee.
- 2 personen
- 15 minuten
- Rasp de schil van een halve sinaasappel.
- Pers diezelfde sinaasappel uit.
- Snij van de andere sinaasappel de schil (+ witte vlies) eraf en snij hem dan in plakjes.
- Mix de bloem met royaal wat peper en zout.
- Bedek de kip met het bloemmengsel. (Dit kan je doen met behulp van een stevig zak en wat schud werk of een diep bord.
- Bak de kip (bijna) gaar in boter.
- Doe de sinaasappelschil + sap en de sherry bij de kip en laat een beetje indikken.
- Voor een roomsaus roer je er 2 el crème fraîche doorheen en voor een jus laat je het zo.
- Leg de plakken sinaasappel over de kip en haal van het vuur.
- Knip de peterselie boven de kip fijn.
Lekker met rijst / aardappelen en een groente / salade.
Recept gevonden op Culinette
Ingrediënten
boter om in te bakken
2 kipfilets
handje bloem
2 sinaasappels
60 ml sherry
1 el peterselie
zout
peper
evt. 2 el crème fraîche






