
- 2 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
2 kiwi’s
1 gegrild kippetje van de markt/slager
1 papaja
2 porties botersla
1 avocado
4 abrikozen
kwart galia meloen
handje (smoked) amandelen
2 kiwi’s
1 gegrild kippetje van de markt/slager
1 papaja
2 porties botersla
1 avocado
4 abrikozen
kwart galia meloen
handje (smoked) amandelen
500g kip
1,5 el ketjap
2 el honing
1 tl olie
½ tl limoenrasp
1,5 el limoensap
2 teentjes knoflook
1 tl geraspte gember
1 tl siracha saus
zout & peper
Een uitstekende marinade voor een smakelijke Saté met een supermakkelijke satésaus om je vingers bij af te likken.
300-400g rijst
2 el rijstazijn
1 tl gemberpuree
evt. 1 paprika
½ komkommer
evt. appelazijn
Voor de marinade
400-500g kipfile
2 uien
2 teentjes knoflook
1 tl ketoembar
1 mespunt laos
1 tl zout
1 tl djahé
1 tl tamarinde
1 tl bruine basterd suiker
2 el olie
2 el ketjap
Satésaus voor 3 a 4 personen
200g pindakaas
60 ml kokosmelk
1,5 el water
1,5 el limoensap
1,5 el ketjap
½ el vissaus
½ el siracha (hete chilisaus)
½ el gember
2 teentjes knoflook
2 el verse koriander
Kipburger, salsa of guacamole: individueel al heerlijk, samen verrukkelijk.
Salsa (250ml)
14 zongedroogde tomaatjes
½ geroosterde paprika
½ teentje knoflook
4 cherry tomaatjes
½ ui
0,25 Spaanse peper
7 takjes koriander
0,25 limoen
0,25 tl zout
0,25 tl peper
Guacamole
2 avocado’s
½ Spaanse peper
0,25 rode ui
1 tl limoensap
5 takjes koriander
peper en zout
Kipburger
200g kipfilet
2 teentje knoflook
½ ui
7 takjes koriander
2 tl Spaanse peper
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
handje geraspte kaas
snufje zout
snufje peper
½ Rode ui
Crème fraîche
ijsbergsla
Als je nog even moet wennen aan een maaltijdsalade:”Ik ben toch geen konijn!”. Jaja, probeer deze dan maar met krokante kip en bacon
Kip
300g kipfile
3 volle handen cornflakes naturel
siracha of sambal
1 el Italiaanse kruiden
handje bloem
1 ei
1 avocado
1-2 el boursin
sla (ijsbersla, gemende sla)
8 plakjes bacon
1 grote tomaat
7cm komkommer
Appel-knoflook dressing
20 ml appel-azijn
60ml extra virgin olijfolie
½ teentje knoflook
½ tl mosterd
½ tl italiaanse kruiden
snufje zout & peper
Onweerstaanbaar: Een gegrild kippetje met overheerlijk zomerfruit. Slank, snel en simpel. Wat wil je nog meer? 3 personen 20 minuten Snij of scheur het kippetje in stukjes. Snij de nectarines in stukjes. Snij de grapefruits “a vif”: Snij eerst de bodem en de top horizontaal af, zodat de vrucht blijft staan op het werkblad. Vervolgens […]
Lees meer →Ideaal zomerrecept dat je bij elkaar kan sprokkelen op de markt.
250g aardbeien
1 gegrild kippetje van de markt/slager
½ galia meloen
zakje gemengde sla (200g)
1,5 avocado
handje walnoten
citroen olijfolie
fruitige azijn (bv van vijgen)
Van kipfilet op deze wijze krijg ik geen genoeg. Je eet je buikje er rond mee.
boter om in te bakken
2 kipfilets
handje bloem
2 sinaasappels
60 ml sherry
1 el peterselie
zout
peper
evt. 2 el crème fraîche
Gezonde, tikkeltje Indonesisch en goed vullende salade.
1 paprika
1 grote wortel
kommetje spitskool
½ ananas
3 lente uitjes
400g kipfilets
handje pinda’s
handje verse koriander
2 limoen partjes
Voor de pittige pinda dressing
2 el pindakaas
2 el rijstazijn
1 el sojasaus
1 el bruine basterd suiker
½ el siracha saus
Fantasisch mals stukje kip met een voltreffelijke saus. Een grandioos Italiaans recept.
2 grote kipfilets
60g bloem
3 el olijfolie
2 lenteuitjes
3 el citroensap
240 ml kippenbouillon
1 tl honing
2 el boter
2 el verse peterselie
2 el kapertjes
1 tl citroenrasp
Een smakelijk broodje gevuld met zalige verse ingrediënten. Heerlijk voor bij een picnic of een fancy high tea.
1tl limoensap
½ rode ui
1 avocado
enkele druppels tabasco
2 el mayonaise
2 el korianderblad
6 sneetjes meergranenbrood
175 g kipfilet
2 tomaten
25 g alfalfa
Een heerlijk verfrissende en lichte lasagne waarbij genodigden met puppy-ogen om meer zullen vragen.
500g kipfilet
2el olie
Zout en peper
2 kleine courgettes
35g boter
300ml melk
300ml groentebouillon
1 citroen
1 (middel) ei
suiker
5 steeltjes basilicum
6-9 lasagnebladen
75g pecorino
Smakelijke salade die ik graag eet voor een training.
Ca. 300g kip
2 el teriyaki saus
½ tl grove mosterd
½ tl Dijon mosterd
2 tl honing
4 sinaasappels
2 avocado’s
2 handjes gedroogde cranberry’s
4 tl sesamzaadjes
ijsbersla
kokosboter of anders roomboter
Door kipfile te gebruiken wordt de kip al snel droog. Een kippenbout heeft meer tijd nodig om te garen en zou daarom minder droog moeten worden.
4 kippenpoten
4 kaneelstokjes
2 el olie
1 ui
1 teen knoflook
100 g rozijnen
1 kippenbouillontablet
350g Rijst
100 g seroendeng (geroosterde kokos met pinda’s)
1 komkommer
1 el suiker
4 el (appel)azijn
1 tl kurkuma
Een lekker stukje kip dat mijn zus doet denken aan Roti.
1 el kerrie masala
1 el gemberpoeder
1 halve el. pittige mosterd
2 el Abrikozenjam
5 -6 el Worcestersaus
2 -3 el Citroensap
vers gemalen zwarte peper (ca. 2 tl)
2 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak)
2 el. zonnebloem of olijfolie
2 -3 el tomatenpuree
1 el Gemalen komijn (djinten)
2 dikke kipfilets (550g)
Het bakken van een gevuld vleesje is niet een gemakkelijke taak, omdat de buitenkant vaak sneller verbrand dan dat de binnenkant gaar is. Maar het is mogelijk en met vulling van feta, zongedroogde tomaatjes en bacilicum krijgt de kip een mediterraanse smaak.
2 kleine kipfiles
4 blaadjes basilicum
8 semi-zongedroogde tomaatjes
100 g feta
Je kan voor dit gerecht ook andere noten/zaden gebruiken en je eigen notenrijst maken met vers geraspte kokos van een kokosnoot.
300-400 g. rijst
16 el seroegdeng
4 kleine handjes cashewnoten
300-400 gr. kipfilet
ketoembar (gemalen koriander)
4 bananen
4 dl. kokosmelk
2 el koriander
4 shallot
2 pepertjes
2 tl kerrie masala
een paar verse takjes koriander
zout & peper
Een zoet uit elkaar getrokken rijst recept.
300 g rijst
500 g kipfilet
5 el ketjap manis
2 teentjes knoflook
2 sinaasappels
4 el olie
1 el boter
1 gele paprika
1 rode paprika
1 el basterdsuiker
2 el sherry (medium dry)
3 uien
2 bananen
Je kan de rijst apart serveren of je kan het samen op een diep bord opdienen en de soep als een soort saus opdienen.
300-400g rijst
500g kipfilet
1 ui in ringen
2 teentjes gehakte look
2 tomaten in stukjes
1 rode paprika in stukjes
250 g verse spinazie
4 el olie
2 tl sesamolie
500 ml kippenbouillon
5 el pindakaas
½ el bruine suiker
½ tl chilipoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl gedroogde tijm
peper
zout
evt. kroepoek
Een lekkere simpele salade.
1 kipfile (200-300 g)
2 tl pesto
2 el mayonaise
4 el mais
2 middelgrote eieren
3 el pijnboompitten
Stokbrood/broodjes
evt.
Komkommer
Tomaat
Ik gebruik vaak stokbrood voor deze overheerlijke hap. Het is een monster van een clubsandwich, dus een schoon gezicht zal je er niet aan overhouden. Maar oeeeh wat is hij lekker.
75 g rucola
150 g verse roomkaas
125 g cocktailgarnalen
3 el mayonaise
2 el zongedroogde tomatentapenade
12 sneetjes brood (Pain Blonde, zonnepitbrood of 2 a 3 stokbroden)
3 vleestomaten
150 g gerookte kipfilet, in plakjes
Pollo tonnato eten we net als vitello tonnato vaak als hoofdgerecht. Het lijkt erop, maar toch iets anders.
1 citroen
1 blikje tonijn
1 el kappertjes
1 el mayonaise
1 tl Dijon mosterd
8 sneetjes maisbrood
200g flinterdun gesneden kipfilet
40 g rucola
4 augurken
Deze simpele salade met dressing van lekkere azijn en olijvenolie brengt het gerecht tot een hoger niveau.
Tip: De olie en azijn kan je kopen bij een olie speciaalzaak. Gooi er niet zomaar olijvenolie bij.
1 gerookte kipfilet (ca. 200 g)
1 bolletje mozzarella
1 zakje veldsla
150-200 gram pasta (bijvoorbeeld schelpjes)
1 rijpe mango
handjevol pijnboompitjes
granaatappelazijn of frambozenazijn
Sinaasappel-olijvenolie
Die nootjes met avocado zijn niet alleen lekker, ze zitten ook vol gezonden vetten.
1 zak veldslamelange
1 avocado
2 eieren
1 gerookte kipfilet
handvol walnoten
Pecannootolie of andere notige olie
Citroenazijn of Citroensap
Een lekkere frisse salade. Perfect met een lekker gegrild kippetje.
2 handen vol gemengde sla (bijvoorbeeld eikenblad,
lollo rosso, rucola)
180 g gare kip
50 g serranoham
2 rijpe nectarines
handje hazelnoten
Vinaigrette:
3 el hazelnootolie
1 el witte wijnazijn
mespunt mosterd
zout, peper
Een salade dat wonderschoon in de helft van de meloen geserveerd kan worden.
1 Galia meloen
200 gram gerookte kipfilet
2 el cashewnoten
½ rode paprika
75 g veldsla
1 el sinaasappel olijfolie
1 el citroensap
2 el yogonaise/ mayonaise
2 tl Kerrie
½ tl Paprikapoeder (Mild)
4-Seizoenen peper
Simpel, snel en lekker.
350 g pasta
6 el pesto
3 el olijven
4 el semi-zongedroogde tomaten
100 g rucola sla
2 bollen mozzarella
400 g gerookte kip
100 g rozijnen
50 g pijnboompitten