Vlaflip

Een vlaflip kan je klant en klaar kopen, maar na het proeven van deze verse vlaflip weet je pas echt waarom dat zo lekker is.

Yoghurt en zelfgemaakte vla met vruchten en siroop
4 personen
30 minuten
  1. Meng de custardpoeder met 40 gram suiker.
  2. Roer dit met 0,5 dl melk tot een glad papje.
  3. Breng de rest van de melk aan de kook.
  4. Giet er al roerend het papje bij. Kook het al roerende op een laag vuur in ca. 2 minuten tot een vla.
  5. Roer de eidooier los en roer er snel 1 dl hete vla door.
  6. Meng dit goed roerend door de rest van de vla. Kook deze nog ca. 1 minuut op een laag vuur.
  7. Laat de vla, onder af en toe roeren, in een bak met koud water afkoelen.
  8. Laat de yoghurt, bij voorkeur Biogarde, in een zeef met een doek zover uitlekken tot er een dikke smeuïge yoghurt overblijft.
  9. Klop er de slagroom en de rest van de suiker door.
  10. Snijd het fruit naar keuze, vers of geconserveerd, in kleine stukjes en schep deze in 4 grote glazen. Verdeel er de vruchtenlimonadesiroop naar keuze over. Giet er dan, tegelijk, de vla en de yoghurt in.
  11. Garneer de vlaflip naar wens met stukjes fruit en een toef slagroom.

Recept komt uit een oude allerhande.

Ingrediënten

15g custardpoeder
70g suiker
5 dl melk
1 eierdooier
½ liter (biogarde) yoghurt
2 el slagroom
250g fruit
4 el vruchtenlimonadesiroop

Add a Facebook Comment