Overheerlijke sinaasappel-kip

Van kipfilet op deze wijze krijg ik geen genoeg. Je eet je buikje er rond mee.

Overheerlijke sinaasappel-kip
2 personen
15 minuten
  1. Rasp de schil van een halve sinaasappel.
  2. Pers diezelfde sinaasappel uit.
  3. Snij van de andere sinaasappel de schil (+ witte vlies) eraf en snij hem dan in plakjes.
  4. Mix de bloem met royaal wat peper en zout.
  5. Bedek de kip met het bloemmengsel. (Dit kan je doen met behulp van een stevig zak en wat schud werk of een diep bord.
  6. Bak de kip (bijna) gaar in boter.
  7. Doe de sinaasappelschil + sap en de sherry bij de kip en laat een beetje indikken.
  8. Voor een roomsaus roer je er 2 el crème fraîche doorheen en voor een jus laat je het zo.
  9. Leg de plakken sinaasappel over de kip en haal van het vuur.
  10. Knip de peterselie boven de kip fijn.

Lekker met rijst / aardappelen en een groente / salade.

Recept gevonden op Culinette

Ingrediënten

boter om in te bakken
2 kipfilets
handje bloem
2 sinaasappels
60 ml sherry
1 el peterselie
zout
peper

evt. 2 el crème fraîche

Post Tagged with ,

Add a Facebook Comment