Garnalen-kerrie-rijst met verse mangochutney

Simplistisch en heerlijk. Zo simpel dat ik verrast was van de verrukkelijke smaak.

Garnalen kerrie rijst met verse mangochutney
2 personen
15 minuten
  1. Bak de rijst aan in 2 el olie in een koekenpan.
  2. Voeg de kerrie en de gamba’s toe.
  3. Blus af met de kippenbouillon.
  4. Doe de deksel op de pan en laat sudderen op laag vuur.
  5. Snij de mango in stukjes.
  6. Snij de peper fijn en pers de limoen uit.
  7. Doe een el olie in een steelpannetje en bak de mango met de peper, suiker en limoensap.
  8. Laat met de deksel op de man even sudderen.
  9. Haal de pan van het vuur en knip de koriander erboven.
  10. Serveer de rijst met de mangochutney.

Recept komt van Ramon Beuk van Born2Cook

Ingrediënten

150-200 g rijst (pandan of jasmijn)
2 el olie
1 tl kerriepoeder (masala)
200 g gamba’s
3-4 dl kippenbouillon

Voor de mangochutney:
1 mango
1 el olie
rode peper
1 limoen
1½ el suiker
1 el koriander

Post Tagged with ,

Add a Facebook Comment