Garnalen-kerrie-rijst met verse mangochutney
- 04
- apr
Simplistisch en heerlijk. Zo simpel dat ik verrast was van de verrukkelijke smaak.

- 2 personen
- 15 minuten
- Bak de rijst aan in 2 el olie in een koekenpan.
- Voeg de kerrie en de gamba’s toe.
- Blus af met de kippenbouillon.
- Doe de deksel op de pan en laat sudderen op laag vuur.
- Snij de mango in stukjes.
- Snij de peper fijn en pers de limoen uit.
- Doe een el olie in een steelpannetje en bak de mango met de peper, suiker en limoensap.
- Laat met de deksel op de man even sudderen.
- Haal de pan van het vuur en knip de koriander erboven.
- Serveer de rijst met de mangochutney.
Recept komt van Ramon Beuk van Born2Cook
Ingrediënten
150-200 g rijst (pandan of jasmijn)
2 el olie
1 tl kerriepoeder (masala)
200 g gamba’s
3-4 dl kippenbouillon
Voor de mangochutney:
1 mango
1 el olie
rode peper
1 limoen
1½ el suiker
1 el koriander