Broccolistamppot met zongedroogde tomaatjes en feta

Wortelen en uien zijn niet de enige ingrediënten die lekker zijn met aardappelpuree.

Stampot met brocolie, zongedroogde tomaatjes en feta
4 personen
30 minuten
  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  2. Was de aardappelen en kook ze gaar in ca. 20 min.
  3. Maak intussen de broccoli schoon en snijd in roosjes.
  4. Voeg de broccoli de laatste 4 – 5 minuten toe aan de aardappels en kook alles gaar.
  5. Laat intussen de semi-zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd ze wat kleiner.
  6. Snijd de feta in blokjes.
  7. Giet de aardappels en de broccoli af, stoom ze even droog en stamp alles grof, met een klontje boter en een beetje warme melk.
  8. Meng de zongedroogde tomaatjes er doorheen en breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de feta over de stamppot en serveer.

Lekker met stukjes gegrilde kip

Recept gevonden op de blog van Caroline Brouwer

Ingrediënten

1 kilo (kruimige) aardappels
zout
peper
2 kleine stronken broccoli
180g semi-zongedroogde tomaatjes
150 g Griekse feta
flinke klont boter
beetje melk
evt. Kip

Add a Facebook Comment