Knoflook biefstuk met pepersaus

Een goed gebakken biefstuk met een heerlijk romige saus. Met video hoe je een biefstuk bakt.

Knoflook biefstuk met peper-roomsaus
2 personen
15 minuten
  1. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. (Ca. 30 min uit de koelkast)
  2. Smeer ze ondertussen in met wat peper, zout en een geperst teentje knoflook.
  3. Verwarm een koekenpan met 25 g boter tot hij heet genoeg is en leg de biefstukken in de pan.
  4. Voeg na 1 min. nog eens 25g boter toe om verbranden te voorkomen.
  5. Bak het vlees tot de gewenste gaarheid. Zie video voor info.
  6. Verwarm een (bestendig) bord op in de magnetron en leg een stuk aluminium klaar.
  7. Leg de biefstukken op het warme bord met aluminium en vouw het dicht.
  8. Giet de helft van het bakvet uit de pan.
  9. Voeg de boullion toe en roer de aanbaksels los.
  10. Laat 2 minuten inkoken
  11. Voeg de room toe en laat 3 minuten inkoken.
  12. Breng op smaak met flinke hoeveelheid peper en wat zout.
  13. Leg de biefstukken weer in de pan en giet het vocht dat zich verzameld heeft in het pakketje bij de saus.
  14. Serveer met stokbrood om mee in de saus te dippen

Recept gezien op

Ingrediënten

2 biefstukken
100ml vleesbouillon of vleesfond
125ml slagroom
1 dikke teen knoflook
Peper
zout
50g boter
Stokbrood

Add a Facebook Comment