Knoflook biefstuk met pepersaus
- 02
- apr
Een goed gebakken biefstuk met een heerlijk romige saus. Met video hoe je een biefstuk bakt.

- 2 personen
- 15 minuten
- Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. (Ca. 30 min uit de koelkast)
- Smeer ze ondertussen in met wat peper, zout en een geperst teentje knoflook.
- Verwarm een koekenpan met 25 g boter tot hij heet genoeg is en leg de biefstukken in de pan.
- Voeg na 1 min. nog eens 25g boter toe om verbranden te voorkomen.
- Bak het vlees tot de gewenste gaarheid. Zie video voor info.
- Verwarm een (bestendig) bord op in de magnetron en leg een stuk aluminium klaar.
- Leg de biefstukken op het warme bord met aluminium en vouw het dicht.
- Giet de helft van het bakvet uit de pan.
- Voeg de boullion toe en roer de aanbaksels los.
- Laat 2 minuten inkoken
- Voeg de room toe en laat 3 minuten inkoken.
- Breng op smaak met flinke hoeveelheid peper en wat zout.
- Leg de biefstukken weer in de pan en giet het vocht dat zich verzameld heeft in het pakketje bij de saus.
- Serveer met stokbrood om mee in de saus te dippen
Recept gezien op
Ingrediënten
2 biefstukken
100ml vleesbouillon of vleesfond
125ml slagroom
1 dikke teen knoflook
Peper
zout
50g boter
Stokbrood