Kokos-noten-rijst met kip en banaan

Je kan voor dit gerecht ook andere noten/zaden gebruiken en je eigen notenrijst maken met vers geraspte kokos van een kokosnoot.

Rijst met kip, banaan en cashew
4 personen
20 minuten
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Snij de ui in kleine stukjes.
  3. Ontdoe de pepertjes van de zaden en zaadlijsten en snij in kleine stukjes.
  4. Bestrooi kip met peper, zout en ketoembar.
  5. Fruit de ui en voeg daarna de pepertjes en de kip toe.
  6. Bak de kip bruin in een pan, blus af met een beetje kokosmelk.
  7. Voeg de banaan toe en laat deze 5 minuten meepruttelen.
  8. Voeg de kerrie toe en mix seroendeng met de afgeoten rijst
  9. Serveer de rijst met het warme mengsel en sprenkel de cashewnoten met verse blaadjes koriander erover.

Recept geïnspireerd door recept op joannusmolen.com

Ingrediënten

300-400 g. rijst
16 el seroegdeng
4 kleine handjes cashewnoten
300-400 gr. kipfilet
ketoembar (gemalen koriander)
4 bananen
4 dl. kokosmelk
2 el koriander
4 shallot
2 pepertjes
2 tl kerrie masala
een paar verse takjes koriander
zout & peper

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment