Kokos-noten-rijst met kip en banaan
- 03
- dec
Je kan voor dit gerecht ook andere noten/zaden gebruiken en je eigen notenrijst maken met vers geraspte kokos van een kokosnoot.
- 4 personen
- 20 minuten
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Snij de ui in kleine stukjes.
- Ontdoe de pepertjes van de zaden en zaadlijsten en snij in kleine stukjes.
- Bestrooi kip met peper, zout en ketoembar.
- Fruit de ui en voeg daarna de pepertjes en de kip toe.
- Bak de kip bruin in een pan, blus af met een beetje kokosmelk.
- Voeg de banaan toe en laat deze 5 minuten meepruttelen.
- Voeg de kerrie toe en mix seroendeng met de afgeoten rijst
- Serveer de rijst met het warme mengsel en sprenkel de cashewnoten met verse blaadjes koriander erover.
Recept geïnspireerd door recept op joannusmolen.com
Ingrediënten
300-400 g. rijst
16 el seroegdeng
4 kleine handjes cashewnoten
300-400 gr. kipfilet
ketoembar (gemalen koriander)
4 bananen
4 dl. kokosmelk
2 el koriander
4 shallot
2 pepertjes
2 tl kerrie masala
een paar verse takjes koriander
zout & peper