Pikante kip
- 09
- dec
Een lekker stukje kip dat mijn zus doet denken aan Roti.
- 4 personen
- 75 minuten + 45 minuten in de oven
- 210 kcal
- Verhit de oven voor op 190° C. Een hete lucht oven op 160°C-170°C
- Snij de kipfilets ongeveer 5 mm diep diagonaal in om de marinade beter op te laten nemen.
- Mix de kerrie, gember, mosterd, komijn, abrikozenjam, tomatenpuree, worcestersaus, olie, citroensap en knoflook in een ovenschaal.
- Voeg de kipfilets toe en smeer ze aan beide kanten goed in met de marinade en laat het minstens een uur afgedekt marineren.(Niet in de koelkast. Wil de kip langer laten marineren dan zet je het in de koelkast en haal je het dan ongeveer een uur van te voren eruit, zodat de kipfilets op kamertemperatuur zijn voor ze de oven in gaan.)
- Strooi er peper naar smaak over en dek af met folie.
- Haal de kip uit de marinade en plaats de kip in een licht met olie bestreken ovenvaste schaal en bak voor 40-45 minuten. Draai halverwege de kip.
of
Zet de kip met marinade onafgedekt in de oven voor 15 minuten. Keer daarna de filets en dek ze af met aluminiumfolie en laat ze nog 15 minuten staan. De kip zal dan geen krokant korstje krijgen, maar hij zal wel lekker mals zijn.
Lekker met rijst of aardappelen met sperziebonen.
Recept gevonden op smulweb.nl
Ingrediënten
1 el kerrie masala
1 el gemberpoeder
1 halve el. pittige mosterd
2 el Abrikozenjam
5 -6 el Worcestersaus
2 -3 el Citroensap
vers gemalen zwarte peper (ca. 2 tl)
2 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak)
2 el. zonnebloem of olijfolie
2 -3 el tomatenpuree
1 el Gemalen komijn (djinten)
2 dikke kipfilets (550g)