Hutsefluts
- 03
- dec
Een zoet uit elkaar getrokken rijst recept.
- 4 personen
- 60 minuten
- 490 kcal
- Snij de kip in blokjes en pers de knoflook uit.
- Meng de kip met de ketjap en de knoflook en marineer minstens 30 minuten.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snij de paprika’s in stukjes.
- Schil de sinaasappels “a vif”: Snij eerst de bodem en de top horizontaal af, zodat de vrucht blijft staan op het werkblad. Vervolgens snij je met een scherp mes van boven naar beneden de schil tot op het vruchtvlees weg. (Zorg ervoor dat al de witte vliesjes verwijderd zijn, dat bevorderd de volgende stap.) Neem de citrus in de hand en snij de partjes tussen de vliezen uit boven een kom om het sap op te vangen.
- Verhit 2 el. olie en bak de paprika met de suiker en de sherry op hoog vuur al omscheppend tot het bruin wordt.
- Breng op smaak met zout en peper. Schep de paprika in een schaaltje en verdeel de sinaasappelpartjes erover.
- Snij de uien in kleine stukjes en de bananen in plakjes.
- Verhit 1 el. boter in een koekenpan en bak hierin de uien op laag vuur (zo’n 10 min) tot ze bruin worden.
- Schep de banaan erbij en laat die meebakken tot hij zacht wordt. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 3 el. olie en bak hierin de kip op hoog vuur in 5-7 minuten al omscheppend krokant bruin.
- Serveer alles in aparte schaaltjes of rond de rand van het bord.
Lekker met satésaus
Recept gevonden op ah.nl
Ingrediënten
300 g rijst
500 g kipfilet
5 el ketjap manis
2 teentjes knoflook
2 sinaasappels
4 el olie
1 el boter
1 gele paprika
1 rode paprika
1 el basterdsuiker
2 el sherry (medium dry)
3 uien
2 bananen