Romige pasta met garnalen, courgette en verse kruiden
- 26
- nov
Heerlijk vrisse pasta om de pan bij schoon te likken.
- 4 personen
- 15 minuten
- Snipper de ui en pers de knoflook uit.
- Snij de courget in blokjes.
- Doe de olie in de pan en fruit hier de ui en de knoflook.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar.
- Blus ui en knoflook af met witte wijn en kook tot de helft in.
- Voeg de slagroom toe en kook weer tot de helft in.
- Voeg de in blokjes gesneden courgette toe. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
- Voeg na ca. 2 minuten de garnalen toe en kook ze tot ze gaar / mooi roze zijn.
- Proef op smaak en voeg indien gewenst nog peper of zout toe en doof het vuur.
- Giet de pasta af en doe de beetgare pasta bij de saus van room, garnalen en courgette.
- Meng de pasta met de saus en voeg kruiden en limoensap toe. Hussel door elkaar en serveer direct.
Recept gevonden op henribloem.nl
Ingrediënten
360 g gedroogde pasta
500 g grote gepelde garnalen
250 ml room
200 ml droge witte wijn
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette in blokjes gesneden
1 limoen (sap)
2 el fijngehakte koriander
2 el fijngehakte peterselie
1 el dungesneden bieslook ringetjes
Peper en zout naar smaak
2 el olijfolie