Romige pasta met garnalen, courgette en verse kruiden

Heerlijk vrisse pasta om de pan bij schoon te likken.

Romige pasta met garnalen, courgette en verse kruiden
4 personen
15 minuten
  1. Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  2. Snij de courget in blokjes.
  3. Doe de olie in de pan en fruit hier de ui en de knoflook.
  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
  5. Blus ui en knoflook af met witte wijn en kook tot de helft in.
  6. Voeg de slagroom toe en kook weer tot de helft in.
  7. Voeg de in blokjes gesneden courgette toe. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
  9. Voeg na ca. 2 minuten de garnalen toe en kook ze tot ze gaar / mooi roze zijn.
  10. Proef op smaak en voeg indien gewenst nog peper of zout toe en doof het vuur.
  11. Giet de pasta af en doe de beetgare pasta bij de saus van room, garnalen en courgette.
  12. Meng de pasta met de saus en voeg kruiden en limoensap toe. Hussel door elkaar en serveer direct.

Recept gevonden op henribloem.nl

Ingrediënten

360 g gedroogde pasta
500 g grote gepelde garnalen
250 ml room
200 ml droge witte wijn
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette in blokjes gesneden
1 limoen (sap)
2 el fijngehakte koriander
2 el fijngehakte peterselie
1 el dungesneden bieslook ringetjes
Peper en zout naar smaak
2 el olijfolie

Post Tagged with ,

Add a Facebook Comment