Quinoa salade met kiwi en mango

Frisse gezonde fruitige salade.

Quinoa salade met kiwi en mango
3 Personen
20 minuten
  1. Maak de quinoa zoals op de verpakking staat beschreven. (Bij mij staat er: goed spoelen, dubbele hoeveelheid water toevoegen en 15 minuten koken)
  2. Snij de ui in halve ringen.
  3. De mango heeft een platte brede pit. Hou de mango recht op en snij erlangs.
  4. Snij dan voorzichtig (met de botte kant van het mes) een blokjes patroon in de mango. Draai de mango binnenstebuiten en snij het vruchtvlees van de schil.
  5. Schil de kiwi’s en snij in stukken.
  6. Snij de tomaten in stukjes en verkruimel de feta.
  7. Verdeel de sla over 3 borden.
  8. Meng de quinoa met de vruchten, ui, tomaat en verdeel dit over de borden.
  9. Gooi tot slot nog wat rozijnen of/en cranberry’s, de walnoten, de feta en wat peper en zout er over heen.


Walnoten zijn het lekkerste als ze geroosterd zijn.

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Leg alle hele walnoot-helften op een bakplaat. (zou je stukjes erbij leggen dan zouden die verbranden als de hele net goed zijn)
  • Na de eerste 5 minuten walnoten omdraaien (of hussselen).
  • Hou de laatste 5 minuten de walnoten in de gaten. De tijd tussen net goed en verbrand zit dicht bij elkaar.
  • In totaal moeten de walnoten ca. 8-10 minuten


  • Recept gevonden op Bodyrock.tv

    Ingrediënten

    6 handjes sla (verse spinazie, rucola, ect)
    130g Quinoa
    ca. 150g feta
    3 kiwi’s
    1 mango
    2 middelgrote tomaten
    3 handjes rozijnen/cranberry’s
    &#189 rode ui
    3 handjes walnoten
    zout & peper

    Post Tagged with , , , , , ,

    Add a Facebook Comment