Aardappel skins met guacamole

Deze skins zijn fantastisch. Een aardappel zoals je hem waarschijnlijk nog niet gezien hebt. Waarom nog frietjes eten als het ook zo kan. Veel gezonder.

Krokant uitgeholde aardappel met guacamole
4 personen
40 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de aardappels in de lengte (niet schillen). Hol ze uit (bewaar de inhoud eventueel om te bakken) met de meloenboor en zet ze in een ingevette ovenschaal.
  3. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Bak de aardappels ca. 35 min. in de oven tot ze lekker bruin en knapperig zijn.
  5. Pers de knoflook uit en ontdoe de tomaat van zijn pitjes en snij het in blokjes.
  6. Halveer de avocado’s, verwijder de pit. Als de avocado goed rijp is kan je met je duim onder de schil, de schil los wrijven van het vruchtvlees. (Je kan ook het vruchtvlees eruit lepelen.)
  7. Prak het vruchtvlees grof en breng op smaak door royaal limoensap toe te voegen, zout en peper.
  8. Mix de knoflook, tomaat en crème fraîche door de avocado.
  9. Hak de koriander grof en roer de helft door de guacamole.
  10. Snij de ui in dunne ringetjes of stukjes.
  11. Snij de rode peper in de lengte doormidden en snij de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snij de hem dan in kleine reepjes.
  12. Laat de aardappels iets afkoelen uit de oven en vul ze met de guacamole.
  13. Bestrooi met de rest van de koriander, (ringetje) ui en de reepjes rode peper.

Recept gevonden op Ztrdg

Ingrediënten

6 middelgrote aardappels (iets kruimig mag)
olijfolie
zout en peper
2 rijpe avocado’s
1 teen knoflook
1 limoen
1 grote tomaat
1 el crème fraîche
1 bosje koriander
1 kleine rode ui
1 rood pepertje

Post Tagged with

Add a Facebook Comment