
- 2 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
2 kiwi’s
1 gegrild kippetje van de markt/slager
1 papaja
2 porties botersla
1 avocado
4 abrikozen
kwart galia meloen
handje (smoked) amandelen
2 kiwi’s
1 gegrild kippetje van de markt/slager
1 papaja
2 porties botersla
1 avocado
4 abrikozen
kwart galia meloen
handje (smoked) amandelen
1 ciabatta
1 mozzarella
75g rucola
1 avocado
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
2-3 el olijfolie
2-3 el water
3 el Parmezaanse kaas
3 tomaten
4 plakken parmaham
Onweerstaanbare garnalen met een heerlijk zoet chinees sausje op een bed van gezonde groenten en fruit
300g fijngesneden rauwkost
1 paprika
1 rode grapefruit
1 gele grapefruit
2 avocado’s
ca. 18 garnalen
50g tempura-meel
50g geraspte kokos
1 ei
Paar takjes verse koriander
Voor de saus
2 el abrikozenjam
sap van de gesneden grapefruits
½ tl five spice
snufje chilivlokken
1 el sojasaus
1 teentje knoflook
1 el maizena
1 el water
Kipburger, salsa of guacamole: individueel al heerlijk, samen verrukkelijk.
Salsa (250ml)
14 zongedroogde tomaatjes
½ geroosterde paprika
½ teentje knoflook
4 cherry tomaatjes
½ ui
0,25 Spaanse peper
7 takjes koriander
0,25 limoen
0,25 tl zout
0,25 tl peper
Guacamole
2 avocado’s
½ Spaanse peper
0,25 rode ui
1 tl limoensap
5 takjes koriander
peper en zout
Kipburger
200g kipfilet
2 teentje knoflook
½ ui
7 takjes koriander
2 tl Spaanse peper
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
handje geraspte kaas
snufje zout
snufje peper
½ Rode ui
Crème fraîche
ijsbergsla
Als je nog even moet wennen aan een maaltijdsalade:”Ik ben toch geen konijn!”. Jaja, probeer deze dan maar met krokante kip en bacon
Kip
300g kipfile
3 volle handen cornflakes naturel
siracha of sambal
1 el Italiaanse kruiden
handje bloem
1 ei
1 avocado
1-2 el boursin
sla (ijsbersla, gemende sla)
8 plakjes bacon
1 grote tomaat
7cm komkommer
Appel-knoflook dressing
20 ml appel-azijn
60ml extra virgin olijfolie
½ teentje knoflook
½ tl mosterd
½ tl italiaanse kruiden
snufje zout & peper
Onweerstaanbaar: Een gegrild kippetje met overheerlijk zomerfruit. Slank, snel en simpel. Wat wil je nog meer? 3 personen 20 minuten Snij of scheur het kippetje in stukjes. Snij de nectarines in stukjes. Snij de grapefruits “a vif”: Snij eerst de bodem en de top horizontaal af, zodat de vrucht blijft staan op het werkblad. Vervolgens […]
Lees meer →Meestal eten we Mexicaans met taco’s of burrito’s, maar deze keer in een vorm van een salade met een chipje erbij.
0,25 tl laos
0,25 tl komijn
0,25 tl djahé
400g kidneybonen
1 avocado
1 middel-grote tomaat
3 lente-uitjes
150g maïs
1 rode paprika
1 peper
1 el limoensap
1 zak tortilla-chips
2-4 el crème fraîche
peper
zout
1 el verse koriander
Ideaal zomerrecept dat je bij elkaar kan sprokkelen op de markt.
250g aardbeien
1 gegrild kippetje van de markt/slager
½ galia meloen
zakje gemengde sla (200g)
1,5 avocado
handje walnoten
citroen olijfolie
fruitige azijn (bv van vijgen)
Een smakelijk broodje gevuld met zalige verse ingrediënten. Heerlijk voor bij een picnic of een fancy high tea.
1tl limoensap
½ rode ui
1 avocado
enkele druppels tabasco
2 el mayonaise
2 el korianderblad
6 sneetjes meergranenbrood
175 g kipfilet
2 tomaten
25 g alfalfa
Smakelijke salade die ik graag eet voor een training.
Ca. 300g kip
2 el teriyaki saus
½ tl grove mosterd
½ tl Dijon mosterd
2 tl honing
4 sinaasappels
2 avocado’s
2 handjes gedroogde cranberry’s
4 tl sesamzaadjes
ijsbersla
kokosboter of anders roomboter
Restje zalm? Verwen jezelf dat met dit hapje.
4 middelmatige tomaten
50g zalm
1 volle el mayonaise
1 volle el crème fraîche
1 el bieslook
peper
zout
5 cocktail-/ jumbo-garnalen
½ avocado
7 cm komkommer
Deze bruschetta is ontstaan toen ik zin had om wat verschillende variaties uit te proberen. Deze variatie was de beste van de 3.
8 garnalen
½ avocado
½ tl geraspte gember
1 teen knoflook
Schil van een ¼ limoen
Sap van ½ limoen
paar blaadjes munt
zout en peper
stokbrood-sneedjes (onder de grill geroosterd) of bruschetta broodjes van bv aldi
Heerlijke garnalencocktail. Zelf eten we het maar al te graag.
200g hollandse garnalen
1 avocado
2-4 tomaten
2 handjes botersla/veldsla
2 sneedjes witbrood
roomboter
suiker
evt.
1 uigeperst teentje knoflook
schijfje citroen
Cocktailsaus:
3 el mayonaise
1 el ketchup
1 tl paprikapoeder
3 druppels worcestershire saus
Wil je het simpel houden, neem dan makreel met mayonaise, komkommer en tomaat. Maar met een beetje extra moeite gooi je er een hoop extra vitamines en mineralen bij, waardoor het nog lekkerder wordt.
200g gerookte makreel
1 granny smith appel
1 avocado
2 middelgrote tomaten
10cm komkommer
(krop) ijsbergsla
Voor de saus
4 el Mayonaise
4 tl limoensap ( ca. ½ limoen)
3cm wasabipasta
peper
zout
1 a 2 lente ui
Voor diegene die geen aardappels willen schillen is een gepofte aardappel een lekker alternatief.
8 vastkokende aardappels (van gelijke grootte)
6 plakjes bacon
2 eetlepels olijfolie
grofgemalen zeezout
1 rijpe avocado
4 el crème fraîche
1 el medium dry sherry
2 el citroensap
2 el yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
5 g verse koriander
Deze skins zijn fantastisch. Een aardappel zoals je hem waarschijnlijk nog niet gezien hebt. Waarom nog frietjes eten als het ook zo kan. Veel gezonder.
6 middelgrote aardappels (iets kruimig mag)
olijfolie
zout en peper
2 rijpe avocado’s
1 teen knoflook
1 limoen
1 grote tomaat
1 el crème fraîche
1 bosje koriander
1 kleine rode ui
1 rood pepertje
Die nootjes met avocado zijn niet alleen lekker, ze zitten ook vol gezonden vetten.
1 zak veldslamelange
1 avocado
2 eieren
1 gerookte kipfilet
handvol walnoten
Pecannootolie of andere notige olie
Citroenazijn of Citroensap
Dit is een lekkere frisse salade bomvol fruit, vitamines en heerlijkheden.
2 rijpe avocado’s
12 surimi sticks
50 gr pistachenootjes (gepeld)
30 gr ongezouten pinda’s
2 gele of rode grapefruits
2 grote sinaasappels
1 citroen
1,5 dl crème fraîche
2 dunne lente uitjes
0,5 theel cayennepeper
zout