Gebakken ei met tijmpesto en citroen crème
- 23
- feb
Maak een simpel eitje verrukkelijk met deze pesto en crème.

- 1 persoon
- 15 minuten
- Haal de tijmblaadjes van het takje af.
- Ontdooi de spinazie of hak de verse spinazie fijn.
- Bak de pijnboompitjes kort.
- Rasp de kaas en pers de knoflook uit.
- Doe alle ingrediënten voor de pesto bij elkaar en maal fijn met een staafmixer of stamp fijn met een vijzel.
- Maak de citroen crème door wat citroen te raspen en dit samen met een knijpje citroensap te mengen met de crème fraîche.
- Rooster de broodjes knapperig. en smeer in met de pesto en de citroen crème.
- Bak de eieren en serveer op de ingesmeerde broodjes.
Recept gevonden op 5 & Spice
Ingrediënten
2 knapperig gegrild of gebakken broodjes
2-3 eieren
peper en zout
Tijmpesto
1tl tijm
1tl olijfolie
1tl parmezaanse kaas
2el spinazie
1cm knoflook
1tl pijnboompitten
¼ tl zout
Citroen crème
2el crème fraîche
½ tl citroen rasp
1 tl citroensap
zout