Clubsandwich met rucolacrème, garnalen en kip

Ik gebruik vaak stokbrood voor deze overheerlijke hap. Het is een monster van een clubsandwich, dus een schoon gezicht zal je er niet aan overhouden. Maar oeeeh wat is hij lekker.

Sandwich met rucolacreme, garnalen en kip
4 personen (lunch) of 2 personen (hoofdgerecht)
20 minuten

605 kcal

  1. Bak de garnalen ca. 30-60 sec per kant tot ze mooi roze gekleurd zijn.
  2. In keukenmachine helft van rucola met verse roomkaas pureren of rucola fijnhakken en met roomkaas vermengen.
  3. Breng op smaak met zout.
  4. Meng mayonaise en tapenade door elkaar.
  5. Roer de garnalen door het tapenade-mengsel.
  6. Besmeer de sneetjes brood met rucolacrème.
  7. Snij de tomaten in plakjes. Verdeel de helft van tomaat over vier sneetjes en bestrooi licht met zout.
  8. Verdeel de garnalensalade erover en dek af met 4 sneetjes met besmeerde kant naar boven.
  9. Rest van rucola en tomaat en kip erover verdelen.
  10. Afdekken met laatste 4 sneetjes brood, met besmeerde kant naar beneden.
  11. Sandwiches op vier borden leggen en diagonaal in vieren snijden. Elk stapeltje met coctailprikker vaststeken.

Recept gevonden op ah.nl

Ingrediënten

75 g rucola
150 g verse roomkaas
125 g cocktailgarnalen
3 el mayonaise
2 el zongedroogde tomatentapenade
12 sneetjes brood (Pain Blonde, zonnepitbrood of 2 a 3 stokbroden)
3 vleestomaten
150 g gerookte kipfilet, in plakjes

Post Tagged with , ,

Add a Facebook Comment