Gebakken aardappelschijfjes
- 30
- nov
Lekker knapperige gebakken aardappeltjes, maar alleen als je de juiste aardappelen hebt.
- 4 personen
- 25 minuten
- Aardappels schillen( niet meer dan 500g tegelijk in een pan bakken), wassen, in plakjes snijden en droogdeppen.
- 30-40 g boter verhitten in een koekepan. Wanneer de grote bellen verdwenen zijn schijfjes toevoegen en met de deksel op de pan 10 min bijna gaar laten worden op matig vuur. schep/schud ze af en toe om.
- Neem de deksel van de pan en draai het vuur hoog, bak de plakjes al omscheppend met een spatel goudbruin en gaar(ca. 10 min.) Voeg evt. nog wat boter toe om aanbranden te voorkomen.
- Bestrooi met peper en zout.
- Laat de schijfjes na het bakken uitlekken op keukenpapier.
Recept uit blue band boekje “Basis kookboek”
Ingrediënten
500g aardappels
40-50 g boter
peper
zout