Koriander-kokosrijstsalade met garnalen
- 03
- dec
Een heerlijke salade bomvol smaak.
- 4 personen
- 20 minuten
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.
- Ontdoe de peper van de zaadlijsten en zaadjes en snij het fijn.
- Snij de komkommer in stukjes en de bosuien in dunne ringen.
- Knip de koriander. (Bewaar 2 el koriander voor garnering.)
- Rasp de limoen en pers de vrucht uit.
- Doe limoensap en rasp, suiker, kokosroom en koriander in een blender en pureer tot een gladde pasta.
- Roer de rode peper erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de garnalen ca. 1 min per kant, tot ze mooi roze kleuren. Haal ze na het bakken uit de pan, zodatz e niet door garen.
- Schep de afgekoelde rijst, garnalen, olie, komkommer, bosui en korianderdressing door elkaar.
- Hak de pinda’s grof.
- Bestrooi de salade met pinda’s en de achtergehouden korianderblaadjes en serveer met limoenpartjes.
Recept bron: Delicious
Recept gevonden op de blog van Cook & book
Ingrediënten
330 gram (jasmijn)rijst
geraspte schil van 1 citroen of limoen
60 ml limoensap (1,5 limoen)
1 el bruine basterdsuiker
125 ml kokosroom
1 bosje koriander, blaadjes geplukt
1 rode peper
500g garnalen
2 el olie (arachide = noten)
½ komkommer
4 bosuitjes
35 gram geroosterde pinda’s
limoenpartjes als garnering