Kokos-garnalen salade
- 06
- nov
Onweerstaanbare garnalen met een heerlijk zoet chinees sausje op een bed van gezonde groenten en fruit
- 2 Personen
- 20 minuten
- Ontdooi indien nodig de garnalen (zonder schil).
- Bestrooi de garnalen met peper en zout als ze ontdooit zijn.
- Snij de grapefruits “a vif”: Snij eerst de bodem en de top horizontaal af, zodat de vrucht blijft staan op het werkblad. Vervolgens snij je met een scherp mes van boven naar beneden de schil tot op het vruchtvlees weg. (Zorg ervoor dat al de witte vliesjes verwijderd zijn, dat bevorderd de volgende stap.) Neem de citrus in de hand en snij de partjes tussen de vliezen uit boven een kom om het sap op te vangen.
- Snij de paprika en ontdoe hem van zaden en witte vliesjes, om hem iets zoeter te maken.
- Snij de gewilde rauwkost zoals wortel, kool en dergelijke of gebruik een voorgesneden zakje als je wat minder tijd hebt.
- Doe de tempura en de kokos bij elkaar op een diep bord en mix het door elkaar.
- Klots het ei los en doe deze in een bakje.
- Haal de garnalen eerst door het ei en vervolgens door het kokos-tempura-meel.
- Snij de avocado’s doormidden en maak de 2 helften los van elkaar door te draaien.
- Wip met een mes het pit uit de avocado.
- Pel de avocado en snij hem in stukjes.
- Maak de saus door de abrikozenjam en het opgevangen grapefruitsap in een klein pannetje te gieten.
- Zet de pan op laag vuur.
- Gooi de five spice, sojasaus en chillivlokken erbij.
- Pers een teentje knoflook uit en gooi het in de pan.
- Meng 1 el maizena met 1 el water en gooi het bij de saus.
- Blijf het geheel een beetje roeren tot het door de maizena wat dikker wordt.
- Haal van het vuur.
- Zet een pan met olie op voor de garnalen
- Als de pan heet genoeg is gooi je de garnalen erbij.(Dit kan je checken met een stukje brood of een houten spatel; er ontstaan kleine belletjes.)
- Bak de garnalen tot ze goud-geel bruin zijn en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
- Serveer op een bord en gooi tot slot nog wat koriander erover.
Ingrediënten
300g fijngesneden rauwkost
1 paprika
1 rode grapefruit
1 gele grapefruit
2 avocado’s
ca. 18 garnalen
50g tempura-meel
50g geraspte kokos
1 ei
Paar takjes verse koriander
Voor de saus
2 el abrikozenjam
sap van de gesneden grapefruits
½ tl five spice
snufje chilivlokken
1 el sojasaus
1 teentje knoflook
1 el maizena
1 el water