Gepofte aardappel met zalm en crème fraîche

Een simpele gepofte aardappel met een zal(m)ige touch.

Gepofte aardappel met zalm en creme fraiche
2 personen
50 minuten
  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Aardappels schoon maken en 20 min. voorkoken.
  3. Aardappels hier en daar met vork inprikken, met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  4. Elke aardappel afzonderlijk verpakken in aluminiumfolie.
  5. Leg ze in het midden van de hete oven tot ze gaar zijn (ca.30 min). Prik met een vork in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn. De aardappelen zijn dan niet meer hard van binnen,
    maar nog wel stevig.
  6. Knip of hak de peterselie en bieslook.
  7. Roer de kruiden door de crème fraîche.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Snij de aardappel door en serveer met de crème fraîche en de zalm.

Ingrediënten

2 grote, vastkokende aardappelen
(citroen) Olijfolie
4 el crème fraîche
ca. 75g gerookte zalm
1 el verse peterselie
1 el verse bieslook
peper en zout

Post Tagged with

Add a Facebook Comment