Gepofte aardappelen met zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Een verrukkelijk goed gevulde gepofte aardappel.

Gepofte aardappelen met zongedroogde tomaatjes en mozzarella
4 personen
65 minuten
  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Aardappels schoonboenen en 20 min. voorkoken.
  3. Aardappels hier en daar met vork inprikken, met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  4. Elke aardappel afzonderlijk verpakken in aluminiumfolie.
  5. Leg ze in het midden van de hete oven tot ze gaar zijn (ca.30 min). Prik met een vork in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn. De aardappelen zijn dan niet meer hard van binnen,
    maar nog wel stevig.
  6. Leg de teentjes ongepeld in een ovenbestendig schaaltje en giet er 2 el olijfolie over. Laat deze (in 30 min) in de oven karameliseren waardoor deze zachter van smaak en structuur worden.
  7. Snij de zongedroogde tomaatjes, de mozzarella en de basilicum allemaal wat kleiner en kruid met peper
    en zout naar smaak.
  8. Na 30 min. pel je de knoflook en plet je ze met en vork. Voeg de knoflook toe aan de mozzarella en tomaatjes.
  9. Maak de folie voorzichtig los, snijd de aardappelen kruislings in en vul ze met het mengsel.
  10. Zet de aardappelen met de vulling nog 8 à 10 minuten in de oven zodat de mozzarella mooi smelt.

Wil je echt poffen en niet voorkoken, dan moet de aardappel zo’n 1uur en 15-30 min in de oven.

Recept gevonden op Eva’s smulhuisje

Ingrediënten

4 grote (bij voorkeur kruimige) aardappelen
8 teentjes knoflook, ongepeld
2 el olijfolie
4 handenvol verse basilicum
100g semi-zongedroogde tomaten
250 mozzarella
zout en peper

Add a Facebook Comment