
Een simpele gepofte aardappel met een zal(m)ige touch.
- 2 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
2 grote, vastkokende aardappelen
(citroen) Olijfolie
4 el crème fraîche
ca. 75g gerookte zalm
1 el verse peterselie
1 el verse bieslook
peper en zout
Een simpele gepofte aardappel met een zal(m)ige touch.
2 grote, vastkokende aardappelen
(citroen) Olijfolie
4 el crème fraîche
ca. 75g gerookte zalm
1 el verse peterselie
1 el verse bieslook
peper en zout
Restje zalm? Verwen jezelf dat met dit hapje.
4 middelmatige tomaten
50g zalm
1 volle el mayonaise
1 volle el crème fraîche
1 el bieslook
peper
zout
5 cocktail-/ jumbo-garnalen
½ avocado
7 cm komkommer
Een simpele truc met een lekkere vulling.
200 gram gerookte zalmfilet
4 eieren
ca. 40 gr pijnboompitten
2 el crème fraîche
zout en peper
2 el verse geknipte bieslook
Garnering
takje dille
komkommer
Een mini-taartje voor als je nog wat zalm over hebt.
2 vierkantje plakjes bladerdeeg
8 kerstomaatjes
ongeveer 4 plakken gerookte zalm
100g fetakaas
8 semi-zongedroogde tomaatjes
2 eieren
2 el melk
peper en zout
nootmuskaat
ijsbergsla / rucola
5 cm komkommer
2 el pijnboompitten
Een lekker en simpel recept dat we vaak tijdens onze vakantie gemaakt hebben en nog regelmatig eten. Meestal doe ik er wat minder room en kaas bij om het wat gezonder te houden.
200ml room
1 el scherpe mosterd
1kg (kruimige) aardappelen
600g verse spinazie of uit de diepvries
200g gerookte zalm
2 citroenen
100 g kaas
1 el crème fraîche
evt. scheutje warme melk
Een heerlijk recept dat ideaal is voor feestdagen.
400g zalmfile
5 g verse bascilicum
2/3 g verse dille
30 g ongezouten boter
rasp van 1 citroen
1 tl grove mosterd
bloem, om te bestrooien
250g bladerdeeg of croissantdeeg
1 ei
zout & peper
Voor de aardappelen
325g aardappelen
5 g verse basilicum
2/3 g verse dille
Voor de broccoli
250g broccoli
1 teentje knoflook
Een lekker broodje met een zelfgemaakt sausje.
stokbrood
zalm
2 eieren
Kerriesaus
mespunt mosterd
theelepel (masala) kerriepoeder
1 el ketchup
2 el mayonaise
peper
Een klassieke combo van zalm en roomkaas. Het is natuurlijk ook lekker op een bagel.
10g verse bieslook
4 takjes peterselie
7g verse basilicum
200g roomkaas
4 Kaiserbroodjes
100 g gerookte zalmfilet
1 limoen
Dit recept is snel en lekker. Als je niet zo van rucola houd, doe je net als mij er iets minder in.
250g verse groene tortellini
zout
1,5 el verse pesto
2 dl creme fraiche
200 g gerookte zalm
1 tl geraspte citroenschil
30 g rucola
75 g rucola slamelange