Quinoa met courgette, garnalen en feta

Een lekkere verse gezonde salade met groene groentes.

Quinoa met courgette, garnalen en feta
2 Personen
25 minuten
  1. Ontdooi evt. de garnalen.
  2. Maak de quinoa zoals op de verpakking staat beschreven. (Bij mij staat er: goed spoelen, dubbele hoeveelheid water toevoegen en 15 minuten koken)
  3. Zet de gril in de oven aan (of verwarm een gril of grillpan).
  4. Snij de courgette in lange (dunne) plakken.
  5. Smeer de plakken in met wat olie en bestrooi met wat peper en zout.
  6. Leg de plakken op de ingevette ovenplaat en schuif onder de gril. Niet te dicht eronder dan verbrand het snel.
  7. Snij de komkommer in blokjes en verkruimel de feta.
  8. Houd de courgette in de gaten!
  9. Pers de citroen uit en zet apart.
  10. Knip de verse kruiden en mix.
  11. Als de quinoa klaar is (afgieten en) hussel de spinazie erdoor.
  12. Bestrooi de garnalen met wat zout en peper.
  13. Bak de garnalen ca. 30 secondes per kant, in een koekenpan met wat olie.
  14. Snij de courgette in kleinere stukken.
  15. Hussel de quinoa, komkommer, kruiden, citroensap, garnalen en courgette.
  16. Serveer direct.

Recept gevonden op barbells and bellinis.

Ingrediënten

85g quinoa
ca. 18 garnalen
1 courgette
75g verse spinazie
½ komkommer
50g feta
1 el verse basilicum
1 el verse bieslook
1 el verse dille
&#189 citroen

Post Tagged with , , , ,

Add a Facebook Comment