Quinoa met courgette, garnalen en feta
- 13
- mei
Een lekkere verse gezonde salade met groene groentes.
- 2 Personen
- 25 minuten
- Ontdooi evt. de garnalen.
- Maak de quinoa zoals op de verpakking staat beschreven. (Bij mij staat er: goed spoelen, dubbele hoeveelheid water toevoegen en 15 minuten koken)
- Zet de gril in de oven aan (of verwarm een gril of grillpan).
- Snij de courgette in lange (dunne) plakken.
- Smeer de plakken in met wat olie en bestrooi met wat peper en zout.
- Leg de plakken op de ingevette ovenplaat en schuif onder de gril. Niet te dicht eronder dan verbrand het snel.
- Snij de komkommer in blokjes en verkruimel de feta.
- Houd de courgette in de gaten!
- Pers de citroen uit en zet apart.
- Knip de verse kruiden en mix.
- Als de quinoa klaar is (afgieten en) hussel de spinazie erdoor.
- Bestrooi de garnalen met wat zout en peper.
- Bak de garnalen ca. 30 secondes per kant, in een koekenpan met wat olie.
- Snij de courgette in kleinere stukken.
- Hussel de quinoa, komkommer, kruiden, citroensap, garnalen en courgette.
- Serveer direct.
Recept gevonden op barbells and bellinis.
Ingrediënten
85g quinoa
ca. 18 garnalen
1 courgette
75g verse spinazie
½ komkommer
50g feta
1 el verse basilicum
1 el verse bieslook
1 el verse dille
½ citroen