Hutspot

Een gerecht dat mijn zus wel elke dag wil eten.

Hutspot
4 personen
45 minuten
  1. Schil de aardappelen en snij de uien in kleine stukjes.
  2. Doe de aardappelen in een pan en voeg een laagje water toe zodat de aardappelen voor 1/3 onder water staan.
  3. Hier bovenop leg je de wortelen en daarbovenop weer de uien.
  4. Kook dit geheel gaar (15-20 min.) Kijk af en toe of er nog genoeg water is en voeg indien nodig wat water toe.
  5. Als het geheel gaar is afgieten (als er nog wat water over is..)
  6. Haal de pan van het vuur, verwarm de melk en giet in de pan.
  7. Voeg klontje boter of lepel crème fraîche toe, en voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.
  8. Stamp tot gewenste smeuïgheid.
  9. Als het te droog is voeg je wat extra melk toe (eerst even warm maken)

Altijd lekker bij Hutspot: een stukje vlees met lekkere jus: bijvoorbeeld een gehaktbal of een slavink

Recept is van mijn moeder

Ingrediënten

1 kilo aardappelen (kruimige soort)
1 dl halfvolle melk
klontje boter (blue band) en/of 1 el crème fraîche
400 g winterwortelen
250 g uien
peper
zout
nootmuskaat

Post Tagged with

Add a Facebook Comment