Hutspot
- 30
- nov
Een gerecht dat mijn zus wel elke dag wil eten.

- 4 personen
- 45 minuten
- Schil de aardappelen en snij de uien in kleine stukjes.
- Doe de aardappelen in een pan en voeg een laagje water toe zodat de aardappelen voor 1/3 onder water staan.
- Hier bovenop leg je de wortelen en daarbovenop weer de uien.
- Kook dit geheel gaar (15-20 min.) Kijk af en toe of er nog genoeg water is en voeg indien nodig wat water toe.
- Als het geheel gaar is afgieten (als er nog wat water over is..)
- Haal de pan van het vuur, verwarm de melk en giet in de pan.
- Voeg klontje boter of lepel crème fraîche toe, en voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.
- Stamp tot gewenste smeuïgheid.
- Als het te droog is voeg je wat extra melk toe (eerst even warm maken)
Altijd lekker bij Hutspot: een stukje vlees met lekkere jus: bijvoorbeeld een gehaktbal of een slavink
Recept is van mijn moeder
Ingrediënten
1 kilo aardappelen (kruimige soort)
1 dl halfvolle melk
klontje boter (blue band) en/of 1 el crème fraîche
400 g winterwortelen
250 g uien
peper
zout
nootmuskaat