Gepofte aardappelen met hollandse garnalen-roomkaas
- 29
- nov
Ik heb meestal geen zin om mijn aardappel eindeloos te poffen in de oven. Ik kook ze daarom vaak voor, zodat ze minder lang in de oven hoeven.

- 4 personen
- 50 minuten
- 170 kcal
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Aardappels schoonboenen en 20 min. voorkoken.
- Aardappels hier en daar met vork inprikken, met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
- Elke aardappel afzonderlijk verpakken in aluminiumfolie.
- Leg ze in het midden van de hete oven tot ze gaar zijn (ca.30 min). Prik met een vork in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn. De aardappelen zijn dan niet meer hard van binnen,
maar nog wel stevig. - Roer de verse roomkaas los met de melk en de mierikswortelpasta. Voeg de garnalen, een snufje peper en de helft van het bieslook toe.
- Snijd de aardappelen in de folie bijna doormidden en schep de garnalen-roomkaas erin.
- Bestrooi met de rest van het bieslook.
i.p.v. roomkaas met mierikswortelpasta kan je ook boursin gebruiken en het mixen met de helft van de melk.
Recept gevonden op okokorecepten
Ingrediënten
4 grote, liefst al wat oudere kruimige aardappelen
50 g verse roomkaas
50 ml melk
peper
1 eetlepel mierikswortelpasta (wasabi)
150 g Hollandse garnalen
2 eetlepels fijngeknipte bieslook