Quinoa met courgette, garnalen en feta

Een lekkere verse gezonde salade met groene groentes.

2 Personen
25 minuten

Ingrediënten

85g quinoa
ca. 18 garnalen
1 courgette
75g verse spinazie
½ komkommer
50g feta
1 el verse basilicum
1 el verse bieslook
1 el verse dille
&#189 citroen

Lees meer →
Post Tagged with , , , ,

Kokos-garnalen salade

Kokos-garnalen met rauwkost van wortel en kool samen met grapefruit, avocado en zoete chineese saus

Onweerstaanbare garnalen met een heerlijk zoet chinees sausje op een bed van gezonde groenten en fruit

2 Personen
20 minuten

Ingrediënten

300g fijngesneden rauwkost
1 paprika
1 rode grapefruit
1 gele grapefruit
2 avocado’s
ca. 18 garnalen
50g tempura-meel
50g geraspte kokos
1 ei
Paar takjes verse koriander

Voor de saus
2 el abrikozenjam
sap van de gesneden grapefruits
½ tl five spice
snufje chilivlokken
1 el sojasaus
1 teentje knoflook
1 el maizena
1 el water

Lees meer →
Post Tagged with , , , , ,

Thaise rijst met ananas

Thaise  gebakken rijst met paprika en cashew in een ananas

Als de ananas in de aanbieding is staat dit gerecht meteen op het menu: khao pad sapparot. Een zalig en prachtig uitziend gerecht.

2 Personen
20 minuten

Ingrediënten

1 verse ananas.
1 paprika
2 tot 3 lente uitjes
1 teen knoflook
&#189 tl geraspte gember
2 a 3 sjalotjes
2 spaanse pepers
1 el ketjap manis
2 el vissaus
1 tl suiker
½ tl kurkuma
2 handjes rozijnen
2 handjes cashewnoten
ca. 200g garnalen
1 handje verse koriander
2 porties rijst (150-200g)
wokolie van conimex (lekkere smaak)

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Gebakken garnalen

Gebakken garnalen

Nyom Nyom deze garnalen wil ik elke dag wel eten. Vive la France voor goedkope garnalen!

2 personen
5 minuten + 15 min marineren

Ingrediënten

500g garnalen

Marinade voor garnalen
1 limoen
4 tenen knoflook
stuk (dikke duim) gember
scheut (citroen-)olijf-olie

Voor de saus
Mayonaise
Yoghurt
Crème fraîche
Flink wat zout en peper
Handje bieslook

Lees meer →
Post Tagged with

Superpompoensoep met garnalen, citroen en munt

superpompoensoep van jamie oliver met garnalen citroen en munt

Het heet niets voor niks Superpompoensoep. Dit recept is gewoon Super.

8 personen
60 minuten

Ingrediënten

olijfolie
16 verse salieblaadjes
2 rode uien
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
4 tenen knoflook
2 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes
½ tot 1 vers rood Spaans pepertje
zeezout en zwarte peper uit de molen
2 kilo pompoen naar keuze
2 liter kippen- of groentebouillon van goede kwaliteit
extra vierge olijfolie
Stokbrood (bv ciabatta)
parmazaanse kaas
4 citroenen
munt
32 garnalen

Lees meer →
Post Tagged with , , , ,

Garnalen-kerrie-rijst met verse mangochutney

Garnalen kerrie rijst met verse mangochutney

Simplistisch en heerlijk. Zo simpel dat ik verrast was van de verrukkelijke smaak.

2 personen
15 minuten

Ingrediënten

150-200 g rijst (pandan of jasmijn)
2 el olie
1 tl kerriepoeder (masala)
200 g gamba’s
3-4 dl kippenbouillon

Voor de mangochutney:
1 mango
1 el olie
rode peper
1 limoen
1½ el suiker
1 el koriander

Lees meer →
Post Tagged with ,

Tomaatjes gevuld met zalm en garnaalspies

Tomaatjes gevuld met zalm en garnaal met avocado en komkommer

Restje zalm? Verwen jezelf dat met dit hapje.

2 personen
10 minuten

Ingrediënten

4 middelmatige tomaten
50g zalm
1 volle el mayonaise
1 volle el crème fraîche
1 el bieslook
peper
zout
5 cocktail-/ jumbo-garnalen
½ avocado
7 cm komkommer

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Tomaatjes gevuld met garnalen

Tomaatjes gevuld met garnalen

Als je het schoon wilt houden moet je het tomaatje in 1 hap opeten.

10 stuks
20 minuten

Ingrediënten

10 kleine tomaten (diameter ca 5 cm)
200g garnalen

Cocktailsaus
3 el mayonaise
1 el ketchup
1 tl paprikapoeder
3 druppels worcestershire saus

Lees meer →
Post Tagged with

Bruschetta met avocado en garnalen

Geroosterd brood met avocado en garnalen

Deze bruschetta is ontstaan toen ik zin had om wat verschillende variaties uit te proberen. Deze variatie was de beste van de 3.

4 stuks
20 minuten + evt. ontdooien van de garnalen

Ingrediënten

8 garnalen
½ avocado
½ tl geraspte gember
1 teen knoflook
Schil van een ¼ limoen
Sap van ½ limoen
paar blaadjes munt
zout en peper
stokbrood-sneedjes (onder de grill geroosterd) of bruschetta broodjes van bv aldi

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Mediteraanse garnalencocktail

Garnalencocktail met zongedroogde tomaten, komkommer er tuinkers

Een garnalencocktail met een mediterraans tintje. Voor als je hem net even wat anders wil.

4 personen
15 minuten + 30 minuten marineren
115 kcal

Ingrediënten

½ komkommer
1 citroen, geperst
50 g semi-zongedroogde tomaten
200g Hollandse garnalen
4 el mayonaise
1 el yoghurt
15 g verse basilicum
1 doosje tuinkers
geroosterd brood

Lees meer →

Garnalencocktail

Garnalencocktail

Heerlijke garnalencocktail. Zelf eten we het maar al te graag.

2 personen
10 minuten

Ingrediënten

200g hollandse garnalen
1 avocado
2-4 tomaten
2 handjes botersla/veldsla
2 sneedjes witbrood
roomboter
suiker

evt.
1 uigeperst teentje knoflook
schijfje citroen

Cocktailsaus:
3 el mayonaise
1 el ketchup
1 tl paprikapoeder
3 druppels worcestershire saus

Lees meer →
Post Tagged with ,

Gebakken garnalen met roomsaus

Gebakken garnalen met roomsaus en knolook

Een heerlijk garnaaltje voor een lichte maaltijd met lekker veel stokbrood om in de saus te dopen. Zorg er wel voor dat je de garnalen niet te lang bakt waardoor ze stug en taai worden. Met zo’n 2 minuten zijn ze lekker mals.

4 personen
7 minuten

Ingrediënten

ca. 300g garnalen
1 teen knoflook
olijfolie
200 ml room
2 tl tomatenpuree
peper
zout
klein scheutje witte wijn
1 mespuntje sambal
evt. stokbrood

Lees meer →
Post Tagged with

Koriander-kokosrijstsalade met garnalen

Rijst met kokos, koriander, komkommer en garnalen

Een heerlijke salade bomvol smaak.

4 personen
20 minuten

Ingrediënten

330 gram (jasmijn)rijst
geraspte schil van 1 citroen of limoen
60 ml limoensap (1,5 limoen)
1 el bruine basterdsuiker
125 ml kokosroom
1 bosje koriander, blaadjes geplukt
1 rode peper
500g garnalen
2 el olie (arachide = noten)
½ komkommer
4 bosuitjes
35 gram geroosterde pinda’s
limoenpartjes als garnering

Lees meer →

Citroenrisotto met gebakken garnalen

Risotto met citroen en garnalen

Lekkere risotto maken is tricky. Risotto moet net een bite hebben, niet te papperig en ook niet te hard. Gebruik in ieder geval echte risotto rijst zoals aribo rijst (geen Lassie risottorijst).

4 personen
40 minuten

Ingrediënten

20 g garnalen
350 g risottorijst
1 citroen
3 el Parmezaanse kaas
125 ml droge witte wijn
1 l kippenbouillon
1 el boter
5 el olijfolie
2 el basilicum
1 knoflook teentje
1 ui
peper, uit de molen
zout

Lees meer →
Post Tagged with

Gepofte aardappelen met hollandse garnalen-roomkaas

Gepofte aardappel met hollandse garnaaltjes en roomkaas

Ik heb meestal geen zin om mijn aardappel eindeloos te poffen in de oven. Ik kook ze daarom vaak voor, zodat ze minder lang in de oven hoeven.

4 personen
50 minuten
170 kcal

Ingrediënten

4 grote, liefst al wat oudere kruimige aardappelen
50 g verse roomkaas
50 ml melk
peper
1 eetlepel mierikswortelpasta (wasabi)
150 g Hollandse garnalen
2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Lees meer →
Post Tagged with

Clubsandwich met rucolacrème, garnalen en kip

Sandwich met rucolacreme, garnalen en kip

Ik gebruik vaak stokbrood voor deze overheerlijke hap. Het is een monster van een clubsandwich, dus een schoon gezicht zal je er niet aan overhouden. Maar oeeeh wat is hij lekker.

4 personen (lunch) of 2 personen (hoofdgerecht)
20 minuten
605 kcal

Ingrediënten

75 g rucola
150 g verse roomkaas
125 g cocktailgarnalen
3 el mayonaise
2 el zongedroogde tomatentapenade
12 sneetjes brood (Pain Blonde, zonnepitbrood of 2 a 3 stokbroden)
3 vleestomaten
150 g gerookte kipfilet, in plakjes

Lees meer →
Post Tagged with , ,

Tagliatelle met garnalen en zongedroogde tomaatjes

Tagliatelle met garnalen, zongedroogde tomaten en basilicum

Een pasta met lekker veel garnalen, mjom.

3 personen
20 minuten

Ingrediënten

500 g reuzengarnalen/wokgarnalen
300 g tagliatelle
3 el olijfolie
3 tenen knoflook
125 ml droge witte wijn, fris en fruitig
1 blikje tomatenpuree (70 g)
3 el semi-zongedroogde tomaten
5 g basilicum blaadjes
1 citroen

Lees meer →

Romige pasta met garnalen, courgette en verse kruiden

Romige pasta met garnalen, courgette en verse kruiden

Heerlijk vrisse pasta om de pan bij schoon te likken.

4 personen
15 minuten

Ingrediënten

360 g gedroogde pasta
500 g grote gepelde garnalen
250 ml room
200 ml droge witte wijn
1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette in blokjes gesneden
1 limoen (sap)
2 el fijngehakte koriander
2 el fijngehakte peterselie
1 el dungesneden bieslook ringetjes
Peper en zout naar smaak
2 el olijfolie

Lees meer →
Post Tagged with ,

Fruitige zomersalade met garnalen

Een salade gevuld met o.a. garnalen, meloen en mango

Dit is een lekkere frisse salade bomvol fruit, vitamines en heerlijkheden.

4 personen
20 minuten

Ingrediënten

400 g cocktail- of wokgarnalen
1 mango, circa 600 g
¼ galia meloen of ½ cantaloup meloen, circa 350 g
2 middel-grote tot grote tomaten
100 g rucola
¼ komkommer
verse blaadjes munt om te garneren

Munt-honingdressing
1 el sinaasappel olijfolie of andere olijfolie met kwaliteit
sap van 1 citroen
1 el vloeibare honing
2 el fijngehakte verse munt
peper en zout

Lees meer →
Post Tagged with , ,