Salade Caprese

Een simpele salade met tomaat, mozzarella en basilicum is lekker maar met deze simpele aanpassingen nog veel lekkerder.

Salade caprese met tomaat, basilicum en mozzarella
2 Personen
10 minuten
  1. Snijd de basilicumtakjes.
  2. Leg enkele basilicumblaadjes apart voor garnering.
  3. Doe de basilicumtakjes, blaadjes en olijfolie in een keukenmachine of pureer het fijn met een staafmixer.
  4. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  5. Snij de cherrytomaatjes doormidden of snij grotere tomaten tot kleinere stukjes.
  6. Verdeel de tomaat over een groot bord of mooie schaal.
  7. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel die over de tomaat.
  8. Snij de sjalot (of ander stukje ui) tot ringetjes. (Kleine stukjes ui zijn moeilijk om met een vork geprikt te worden.)
  9. Verdeel de dressing erover en garneer met de achtergehouden blaadjes basilicum.

Recept gevonden op ah.nl

Ingrediënten

15g verse basilicum
2 tot 4 el olijfolie
250g cherrytomaten (of andere tomaten die je in huis hebt)
&#189 el balsamicoazijn
1,5 bollen mozzarella
1 sjalot (of een stuk ui die je in huis hebt)

Post Tagged with

Add a Facebook Comment