Salade Caprese
- 22
- apr
Een simpele salade met tomaat, mozzarella en basilicum is lekker maar met deze simpele aanpassingen nog veel lekkerder.

- 2 Personen
- 10 minuten
- Snijd de basilicumtakjes.
- Leg enkele basilicumblaadjes apart voor garnering.
- Doe de basilicumtakjes, blaadjes en olijfolie in een keukenmachine of pureer het fijn met een staafmixer.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Snij de cherrytomaatjes doormidden of snij grotere tomaten tot kleinere stukjes.
- Verdeel de tomaat over een groot bord of mooie schaal.
- Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel die over de tomaat.
- Snij de sjalot (of ander stukje ui) tot ringetjes. (Kleine stukjes ui zijn moeilijk om met een vork geprikt te worden.)
- Verdeel de dressing erover en garneer met de achtergehouden blaadjes basilicum.
Recept gevonden op ah.nl
Ingrediënten
15g verse basilicum
2 tot 4 el olijfolie
250g cherrytomaten (of andere tomaten die je in huis hebt)
½ el balsamicoazijn
1,5 bollen mozzarella
1 sjalot (of een stuk ui die je in huis hebt)