Zweedse rösikoekjes

Heerlijk knapperig, maar simpel is het niet. Het moeilijkste is om ervoor te zorgen dat ze niet uit elkaar vallen.

Krokante aardappel koekjes
2 personen
15 minuten + rasp tijd
  1. Schil de aardappelen en knip de bieslook fijn.
  2. Rasp de aardappelen grof (in de keukenmachine) en schep de bieslook met naar smaak peper en zout erdoor.
  3. Verhit in een zeer ruime koekenpan de boter en olie ( of gebruik 2 kleinere koekenpannen) en schep er 8 bergjes geraspte aardappel in. Druk de bergjes plat en bak ze op tamelijk hoog vuur in 2 à 3 min. knapperig bruin, keer de koekjes en bak ze aan de andere kant ook mooi bruin
  4. Laat de koekjes na het bakken uitlekken op keukenpapier.

Maak je deze koekjes voor meer personen, doe dit dan in porties en houd de gebakken koekjes in en op 100 graden voorverwarmde oven warm.

Recept uit Ikea kookboek “de Sandinavische keuken”

Ingrediënten

300 g vastkokende aardappelen
1 el bieslook
peper
zout
25 g boter
2 el (olijf)olie

Add a Facebook Comment