Flensje gevuld met notenmoes

Een vullend flensje voor in de winter.

Zelfgemaakte flensjes gevuld met een vullende notenmoes
4 personen
40 minuten
  1. Noten fijnhakken.
  2. In kom noten, amandelspijs, appelmoes en 2el water vermengen.
  3. Doe de bloem in een kom en breek hierboven het ei
  4. 3/4 dl. melk erdoor roeren en al roerende nog 3/4 dl. melk toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag.
  5. In koekepan 1/2 eetl. boter verhitten. 1/4 deel van beslag erin scheppen en over panbodem laten uitvloeien. Bakken tot bovenkant bijna droog is. Keren en andere kant snel goudbruin bakken.
  6. Laat het flensje op warm bord glijden en houd warm.
  7. Bak op dezelfde manier nog 3 flensjes.
  8. Intussen in steelpan al roerende hazelnootpasta en 1/2 dl. melk verwarmen.
  9. In andere pan al roerende notenmoes verwarmen.
  10. Notenmoes over flensjes verdelen en de flensjes oprollen.
  11. Flesjes op een warm bord leggen, poedersuiker erover strooien en saus erover schenken.

Recept komt uit een oude allerhande.

Ingredi├źnten

75g gepelde hazelnoten
50g amandelspijs
1dl appelmoes
75g bloem
1 ei
2dl melk
2el boter
3el hazelnootpasta
poedersuiker

Post Tagged with

Add a Facebook Comment