Aziatische gehaktballetjes
- 10
- jun
Dim sum gehaktballetjes gedrapeerd in een bijpassend sausje.

- 32 balletjes(ongeveer)
- 15 minuten
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Gooi de ingrediënten voor de balletjes bij elkaar en kneed het goed door elkaar.
- Rol van het gekruide gehakt balletjes van ca. 3 cm
- Leg de gehaktballetjes op een vel bakpapier op een bakplaat of in een ovenvaste schaal.(Olie niet nodig, er zal genoeg olie uit de balletjes komen)
- Bak in ca. 10-12 minuten gaar.
- Maak de saus door alle ingrediënten door elkaar te mixen.
- Schenk de saus over de balletjes of serveer het in een bakje om de balletjes in te dippen.
- Garneer met sesamzaad en/of lente uitjes
Het is een snack maar je kan er ook je hoofdgerecht van maken. Serveer dan bijvoorbeeld met rijst en wat paprika.
Recept gevonden op gimme some oven
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
500g gehakt
1 tl sesamolie
120 ml panko/paneermeel/broodkruim (ja ml geen gram)
1/4 tl geraspte gember
1 ei
1,5 tl geperste knoflook
3 lente-uitjes
Voor de saus
90 ml hoisin saus
30 ml rijst azijn
1 geperste teentjes knoflook
1 el sojasaus
½ tl sesam olie
½ tl geraspte gember
geroosterd sesamzaad en/of lente uitjes