Mexicaanse bruinebonenmaaltijdsoep met gehaktballetjes

Deze soep maakte mijn moeder vaak voor ons klaar en dat was altijd een succes.

Soep met bruine bonen, spek en nacho's
4 personen
40 minuten

930 kcal

  1. In kom gehakt en helft van Mexicaanse kruiden en fijn gekruimeld beschuit mengen. Draai hiervan kleine balletjes van ca. 1,5-2 cm.
  2. Ui pellen en snipperen.
  3. In braadpan olie verhitten, spek toevoegen en in ca. 5 minuten bruin bakken. Ui toevoegen en in ongeveer 3 min. zacht glazig bakken.
  4. Knoflook erboven uitpersen.3/4 l water en bouillontabletten toevoegen. Met deksel op pan ongeveer 10 min. zacht laten koken.
  5. Intussen tomaten wassen en kroontjes verwijderen. Pitjes uit de tomaten verwijderen en tomaten in blokjes snijden.
  6. Doe de bruine bonen mét vocht, tomaten mét vocht, rest van de mexicaanse kruiden en 3 takjes peterselie in een foodprocessor en pureer. Voeg evt. wat bouillon toe. Gehaktballetjes en de stukjes tomaat door de bouillon roeren. Ongeveer 7 minuten meekoken. Bonenpuree erdoor roeren.
  7. Knip 3 takjes peterselie fijn.
  8. Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  9. Soep in ongeveer 5 min. door en door verwarmen en vervolgens over 4 grote ovenvaste soepkommen verdelen.
  10. Bovenkant bedekken met tortillachips.
  11. In het midden 1 tl/el van de zure room scheppen en kaas erover strooien.
  12. In het midden van de grill ongeveer 5 minuten laten gratineren of anders even in de magnetron totdat de kaas gesmolten is.
  13. Bestrooi tot slot met de fijngeknipte peterselie.
  14. Serveer de rest van de tortillachips er apart bij.

* Ik meng zelf liever wat kruiden door elkaar, dan gebruik te maken van een pakje, maar ik zou nu niet de verhoudingen even uit mijn mouw kunnen schudden. Die houden jullie dus nog te goed.

Recept gevonden in een oude allerhande

Ingrediënten

1 ui
250g gehakt
*1 zakje mexicaanse kruiden(taco, fajita, ect)
1 beschuit
1 el olie
100g blokjes mager rookspek
1 teentje knoflook
2 (groente) bouilontabletten
0.75 L water
2 tomaten
1 pot bruine bonen(800g)
1 blik gepelde tomaten(400g)
6 takjes peterselie
1 zak tortillachips
1 bekertje zure room (125ml)
75g geraspte belegen kaas

Post Tagged with , ,

Add a Facebook Comment