Smeuïge brownies

Over deze brownies moet gewaakt worden. Anders zijn ze op voordat ze afgekoeld zijn.

Heerlijke brownie
ca. 12 stuks
40 minuten
  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. (Hak de walnoten in stukjes)
  3. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie.
  4. Roer in een kom de boter met zout en de poedersuiker zacht.
  5. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen
  6. Meng de gesmolten chocolade, vanillesuiker ( en de walnoten) erdoor.
  7. Verdeel de bloem in 2 a 3 delen en zeef en meng de delen na elkaar door het mengsel tot een glad deeg.
  8. Vet de ovenschaal in met een klontje boter. En zorg dat alle randen en hoekjes goed ingevet zijn.( Gebruik de verpakking van de boter, een stukje bakpapier of een boterhamzakje om de boter over de bakplaat te verdelen)
  9. Bak het deeg in het midden van de oven in ca. 15 min gaar.
  10. Prik met een sateprikker in het deeg om te checken of het deeg klaar is. Voor een lekkere kleffe brownie moet in het midden het deeg plakkerig zijn en aan de randen moet de sateprikker schoon
    blijven.
  11. Laat de koek 5 min afkoelen.
  12. Snijd de bovenkant van de koek heel ondiep in tot vierkanten van 4×4 cm. Laat ze verder afkoelen.
  13. Snijd nu de voorgevormde vierkanten door en haal de koek los van de zijkant.

Lekker met slagroom

Recept komt uit een oud blue band boekje.

Ingrediënten

125g pure chocolade ( lieft hoger dan 70%)
125 g roomboter + een klontje (voor de ovenschaal)
1tl zout
400 g poedersuiker
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
200 g bloem
evt. 150 g gepelde walnoten

Post Tagged with

Add a Facebook Comment