Lasagne van kipfilet en courgette met citroensaus

Een heerlijk verfrissende en lichte lasagne waarbij genodigden met puppy-ogen om meer zullen vragen.

Verfrissende lasagne met kipfilet, courgette en citroensaus
4 personen
25 minuten + 40 minuten in de oven
  1. Snijd de kipfilet in dunne plakken.
  2. Breng op smaak met wat peper en zout en bak de kip even aan in wat olie. De rauwheid moet ervanaf zijn, maar de kip moet nog niet gaar zijn.
  3. Was en snij de courgette in plakjes.
  4. Je kan ook deze kort even aanbakken, maar met weinig tijd en een iets gezondere aanpak kan je dat ook overslaan.
  5. Besprenkel de courgette-plakjes met wat peper en zout.
  6. Smelt de boter in een steelpannetje.
  7. Als de boter gesmolten en goed heet is, voeg je de bloem toe, waarna je meteen goed begint te roeren, zodat de bloem even kan aanbakken.
  8. Voeg de melk in scheutjes toe en blijf continue goed roeren.
  9. Giet de groentebouillon erbij.
  10. Rasp de schil van een halve citroen en pers de vrucht uit.
  11. Voeg het sap en de schil toe aan de saus en laat hem 5 minuten doorkoken.
  12. klop het ei los met 2 a 3 el saus en breng op smaak met peper, zout, suiker en wat citroensap.
  13. Voeg het toe aan de saus en roer het erdoor.
  14. Bewaar wat blaadjes basilicum voor garnering en snij de rest in kleine stukjes die je vervolgens aan de saus toevoegt.
  15. Vet een ovenschaal in.
  16. Maak nu de laagjes: saus, 2 a 3 lasagnebladen, kip en courgette. Eindig met de saus en rasp er wat kaas overheen.
  17. Bak de lasagne op 200°C in ca. 40minuten gaar.
  18. Serveer met blaadjes basilicum

Recept gezien op lekkertafelen.nl

Ingrediënten

500g kipfilet
2el olie
Zout en peper
2 kleine courgettes
35g boter
35g bloem
300ml melk
300ml groentebouillon
1 citroen
1 (middel) ei
suiker
5 steeltjes basilicum
6-9 lasagnebladen
75g pecorino

Post Tagged with ,

Add a Facebook Comment