Lasagne van kipfilet en courgette met citroensaus
- 03
- mrt
Een heerlijk verfrissende en lichte lasagne waarbij genodigden met puppy-ogen om meer zullen vragen.
- 4 personen
- 25 minuten + 40 minuten in de oven
- Snijd de kipfilet in dunne plakken.
- Breng op smaak met wat peper en zout en bak de kip even aan in wat olie. De rauwheid moet ervanaf zijn, maar de kip moet nog niet gaar zijn.
- Was en snij de courgette in plakjes.
- Je kan ook deze kort even aanbakken, maar met weinig tijd en een iets gezondere aanpak kan je dat ook overslaan.
- Besprenkel de courgette-plakjes met wat peper en zout.
- Smelt de boter in een steelpannetje.
- Als de boter gesmolten en goed heet is, voeg je de bloem toe, waarna je meteen goed begint te roeren, zodat de bloem even kan aanbakken.
- Voeg de melk in scheutjes toe en blijf continue goed roeren.
- Giet de groentebouillon erbij.
- Rasp de schil van een halve citroen en pers de vrucht uit.
- Voeg het sap en de schil toe aan de saus en laat hem 5 minuten doorkoken.
- klop het ei los met 2 a 3 el saus en breng op smaak met peper, zout, suiker en wat citroensap.
- Voeg het toe aan de saus en roer het erdoor.
- Bewaar wat blaadjes basilicum voor garnering en snij de rest in kleine stukjes die je vervolgens aan de saus toevoegt.
- Vet een ovenschaal in.
- Maak nu de laagjes: saus, 2 a 3 lasagnebladen, kip en courgette. Eindig met de saus en rasp er wat kaas overheen.
- Bak de lasagne op 200°C in ca. 40minuten gaar.
- Serveer met blaadjes basilicum
Recept gezien op lekkertafelen.nl
Ingrediënten
500g kipfilet
2el olie
Zout en peper
2 kleine courgettes
35g boter
35g bloem
300ml melk
300ml groentebouillon
1 citroen
1 (middel) ei
suiker
5 steeltjes basilicum
6-9 lasagnebladen
75g pecorino