Pollo Piccata
- 18
- mrt
Fantasisch mals stukje kip met een voltreffelijke saus. Een grandioos Italiaans recept.
- 2 a 3 personen
- 15 minuten
- Snij de 2 dikke kipfilets doormidden zodat je 4 dunne kipfilets krijgt.
- Betrooi de kip rijkelijk met peper en zout aan bijde kanten
- Haal de kip door de bloem zodat hij goed bedekt is. Hou de kip omhoog en tik er lichtjes tegenaan zodat de overtollige bloem los laat.
- Verwarm de olie in een pan tot hij heet is maar nog niet rookt.
- Leg de kip in de olie en laat hem ca. 2 minuten liggen tot je aan de zijkanten een mooi aangebakken kleur ziet./li>
- Snij ondertussen het witte gedeelte van de lenteuitjes in kleine stukjes.
- Draai de kip om en kleur de andere kant.
- Haal de kip uit de pan en leg hem in wat aluminiumfolie op een warm bord.
- Haal wat olie uit de pan zodat je 1 el olie overhoud.
- Bak de lenteuitjes tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de kippenboullion toe en laat het inkoken totdat er bijna geen vloeistof meer over is.
- Voeg de citroensap, honing en boter toe.
- Roer totdat de boter gesmolten is en zet het vuur uit.
- Voeg de citroenrasp en kapertjes toe en knip de peterselie erboven fijn.
- Serveer meteen en giet de saus over de kip.
Lekker met Aardappelen met honing mosterd en peterselie en een salade.
Salade in foto is simpelweg wat stukjes komkommer, avocado en wat appelazijn.
Recept gevonden op norecipes.com
Ingrediënten
2 grote kipfilets
60g bloem
3 el olijfolie
2 lenteuitjes
3 el citroensap
240 ml kippenbouillon
1 tl honing
2 el boter
2 el verse peterselie
2 el kapertjes
1 tl citroenrasp