
- 3 Personen
- 20 minuten
Ingrediënten
6 handjes sla (verse spinazie, rucola, ect)
130g Quinoa
ca. 150g feta
3 kiwi’s
1 mango
2 middelgrote tomaten
3 handjes rozijnen/cranberry’s
½ rode ui
3 handjes walnoten
zout & peper
6 handjes sla (verse spinazie, rucola, ect)
130g Quinoa
ca. 150g feta
3 kiwi’s
1 mango
2 middelgrote tomaten
3 handjes rozijnen/cranberry’s
½ rode ui
3 handjes walnoten
zout & peper
Een gezonde groene ijzer-kick. Ok dat klinkt niet lekker… Toch is het een lekkere Popeye soep.
1 ui
1 grote wortel
1 teentje knoflook
1 tl tijm
300g broccoli
1 cup(240 ml) goed aangedrukte spinazie
600 ml kippenbouillon
1 tl citroenrasp
1,5 el pijnboompitten
4 tl crème fraîche
2 trosjes cherrytomaten
Maak een simpel eitje verrukkelijk met deze pesto en crème. 1 persoon 15 minuten Haal de tijmblaadjes van het takje af. Ontdooi de spinazie of hak de verse spinazie fijn. Bak de pijnboompitjes kort. Rasp de kaas en pers de knoflook uit. Doe alle ingrediënten voor de pesto bij elkaar en maal fijn met een […]
Lees meer →Een lekker en simpel recept dat we vaak tijdens onze vakantie gemaakt hebben en nog regelmatig eten. Meestal doe ik er wat minder room en kaas bij om het wat gezonder te houden.
200ml room
1 el scherpe mosterd
1kg (kruimige) aardappelen
600g verse spinazie of uit de diepvries
200g gerookte zalm
2 citroenen
100 g kaas
1 el crème fraîche
evt. scheutje warme melk
Je kan de rijst apart serveren of je kan het samen op een diep bord opdienen en de soep als een soort saus opdienen.
300-400g rijst
500g kipfilet
1 ui in ringen
2 teentjes gehakte look
2 tomaten in stukjes
1 rode paprika in stukjes
250 g verse spinazie
4 el olie
2 tl sesamolie
500 ml kippenbouillon
5 el pindakaas
½ el bruine suiker
½ tl chilipoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl gedroogde tijm
peper
zout
evt. kroepoek
Deze bagel past heerlijk bij een verse muntthee met honing.
2 el groene pesto
2 el roomkaas
4 bagels, gehalveerd
1 avocado
1 el citroensap
2 handjes verse spinazie
Pasta met een portie ijzer en een crunch.
Peper, zout
350 gram tagliatelle
1 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
evt. 250 g champignons
450 g verse spinazie
150 g serranoham
180 g zachte geitenkaas
50 g pijnboompitten