Pompoensoep met wortel en boursin
- 01
- dec
Een ’s winters soepje.
- 6 personen
- 50 minuten
- Pompoen wassen,ontpitten(zoals een meloen)daarna in blokjes snijden.(schil laten zitten).
- Ui grof snijden
- Wortel in plakjes en de paprika in blokjes.
- Pers de knoflook uit.
- Kook 1,5 liter water.
- Als water kookt bouillonblokjes, pompoenstukjes, wortel, ui, knoflook, paprika, chilipoeder en komijn toevoegen en 20 min. laten koken op zacht vuur.
- Na 20 min. pan van het vuur halen en de soep met de staafmixer pureren.
- Pan op heel laag vuur terug zetten en dan al roerend crème fraîche, kruidenkaas en koriander toevoegen en goed doorwarmen. Voeg naar smaak zout en peper toe en evt. nog wat extra kruiden die genoemd zijn in het recept (blijf proeven!!).
Heerlijk met stokbrood met kruidenboter.
Deze soep kun je heel makkelijk invriezen.
Ingrediënten
1 kilo pompoen
kippebouillonblokjes voor 1,5 liter bouillon
350g winterwortel
2 uien
1 paprika
2 tenen knoflook
125ml crème fraîche
half kuipje boursin of ander kruidenkaas (met knoflook)
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijn
1,5 theelepel koriander
zout en peper