Parmigana

Voor dit gerecht moet je toch wel een tijd in de keuken staan. Maak dit gerecht daarom ook niet alleen, maar gebruik de hulp van de gene die mee-eten. Als je eenmaal aan tafel zit te smullen, begrijp je waarom je zolang in de keuken hebt gestaan.

Aubergine schotel met mozarella en parmezaan kaas
4-5 personen
90 min. voorbereiding + 90 min (met 4 handen)
  1. Was de aubergine, droog ze en snijd plakjes in de lengte Wrijf ze in met zout en laat ze ong. 1 uur rusten. (Zo gaat de bittere smaak van de aubergine weg.)
  2. Was de aubergine weer om het bittere water weg te wassen en dep ze droog met schone theedoek.
  3. Doe de bloem in een zak en breek de eieren in een diep bord.
  4. Draai alle plakjes aubergine eerst door zakje bloem en dan door het ei. Dan laat je in een pan met hete olie, de aubergine aan beide kanten bakken totdat ze lekker krokant worden. Leg ze vervolgens op een stukje keukenrol.
  5. Snijd de ui in stukjes.
  6. Pureer de gepelde tomaten of gewoon met een vork een beetje stampen.
  7. Fruit de ui in olie en voeg daarna de tomaten toe en zet het vuur wat lager.
  8. Als het kookt voeg je zout en 2 theelepels suiker (dan is het niet te bitter) toe. Na 10 min. doe je er gesnipperde basilicum bij. Proef of goed is en laat op zacht vuur nog 5 min. staan.
  9. Verwarm de oven op 180°.
  10. Snijd de mozzarella in plakjes. Rasp de parmigiano of grana padano.
  11. Pak een ovenschaal. Begin met de lagen: Als eerst een laag met gebakken aubergine(dicht op elkaar), dan een laag tomatensaus, dan geraspte kaas en dan mozzarella. Beetje olijfolie en zout erop. Ga zo door tot de ingrediënten op zijn. Laatste laag moet de tomatensaus zijn met de kaas erop en olijfolie en beetje zout.
  12. Doe in de oven tot je ziet dat de kaas aan het kleuren is. Haal het eruit, versier met basilicum, nog een beetje olijfolie en zout erop en serveer. (Je kan het warm eten. Het is heel gebruikelijk om koud te eten, gewoon kamertemperatuur.)

Serveer met stokbrood

Ingrediënten

3 a 4 aubergines (ligt aan grootte uiteraard)
200 gram mozzarella, in plakjes gesneden
bloem (genoeg om de gesneden aubergine in te dopen)
1 ui
basilicum (het liefst vers ook voor versiering)
70 gram parmigiano (parmezaan kaas) of grana padano
olijfolie
zout ( om o.a aubergine mee in te wrijven)
peper
2 a 3 eieren (ligt aan hoeveelheid aubergine)
2 blikken gepelde tomaten
2 theelepels suiker
stokbrood

Add a Facebook Comment