Gebakken garnalen met roomsaus
- 11
- dec
Een heerlijk garnaaltje voor een lichte maaltijd met lekker veel stokbrood om in de saus te dopen. Zorg er wel voor dat je de garnalen niet te lang bakt waardoor ze stug en taai worden. Met zo’n 2 minuten zijn ze lekker mals.
- 4 personen
- 7 minuten
- Snij de knoflook in grove stukken (zodat je ze later goed kan herkennen en niet per ongeluk in je mond stopt.
- Doe de olie in de pan en laat de pan warm worden. Fruit de knoflook ca. 1 min op matig vuur.
- Doe de garnalen erbij en bak deze in ca. 2 min roze op hoog vuur.
- Haal de garnalen uit de pan en leg deze in aluminiumfolie om warm te houden terwijl je de saus maakt.
- Doe de wijn in de pan en roer de aanbaksels los. Doe dan al roerend de room erbij en verwarm dit ca. 1 min.
- Doe de tomatenpuree, sambal, peper, zout erbij en roer goed door. Verwarm totdat het zachtjes gaat koken.
Lekker met stokbrood en een tomatensalade.
Gebakken garnalen zijn ook lekker met een knoflooksausje i.p.v roomsaus.
Ingrediënten
ca. 300g garnalen
1 teen knoflook
olijfolie
200 ml room
2 tl tomatenpuree
peper
zout
klein scheutje witte wijn
1 mespuntje sambal
evt. stokbrood