Bacon-aardappelsoep
- 01
- dec
Een simpele en slanke maaltijdsoep.

- 2-3 personen
- 40 minuten
- Schil en was de aardappelen. Snij ze in stukjes van ca. 1 a 2 cm.
- Snij de bacon in kleinere stukjes.
- Pers de knoflook uit.
- Roerbak in een grote, droge, verhitte steelpan de stukjes bacon met de knoflook totdat de bacon knapperig is.
- Haal de bacon uit de pan en leg het op een keukenpapiertje.
- Voeg de stukjes aardappel, de bouillon en het water toe aan de bacon-pan en breng aan de kook.
- Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, djahé, peper en zout toe.
- Proef en breng op smaak.
- Draai het vuur laag en laat het geheel, met deksel erop, sudderen tot de aardappelen beetgaar zijn.
- Roer de crème fraîche erdoor totdat hij verhit is.
- Serveer soepkom met bacon, peterselie en wat stokbrood.
Ingrediënten
130g bakbacon
1 teen knoflook
500g aardappelen
125 ml kippenboulion
1 L (heet) water
½ tl paprikapoeder
snuf djahé (gemberpoeder)
snufje cayennepeper
zout
4 seizoenen-peper
150 g crème fraîche
⅛ kopje fijngehakte (glade) peterselie
stokbrood