Bacon-aardappelsoep

Een simpele en slanke maaltijdsoep.

Aardappelsoep met bacon
2-3 personen
40 minuten
  1. Schil en was de aardappelen. Snij ze in stukjes van ca. 1 a 2 cm.
  2. Snij de bacon in kleinere stukjes.
  3. Pers de knoflook uit.
  4. Roerbak in een grote, droge, verhitte steelpan de stukjes bacon met de knoflook totdat de bacon knapperig is.
  5. Haal de bacon uit de pan en leg het op een keukenpapiertje.
  6. Voeg de stukjes aardappel, de bouillon en het water toe aan de bacon-pan en breng aan de kook.
  7. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, djahé, peper en zout toe.
  8. Proef en breng op smaak.
  9. Draai het vuur laag en laat het geheel, met deksel erop, sudderen tot de aardappelen beetgaar zijn.
  10. Roer de crème fraîche erdoor totdat hij verhit is.
  11. Serveer soepkom met bacon, peterselie en wat stokbrood.

Ingrediënten

130g bakbacon
1 teen knoflook
500g aardappelen
125 ml kippenboulion
1 L (heet) water
½ tl paprikapoeder
snuf djahé (gemberpoeder)
snufje cayennepeper
zout
4 seizoenen-peper
150 g crème fraîche
⅛ kopje fijngehakte (glade) peterselie
stokbrood

Post Tagged with ,

Add a Facebook Comment