Gemarineerde biefstuk met chimichurri saus
- 23
- apr
Een biefstuk met een heerlijk sausje dat ook geweldig past bij een BBQ.
- 4 personen
- 10 minuten + 1 uur marineren
- Gooi de kruiden voor de marinade bij elkaar en meng.
- Wrijf wat olie over de biefstukken en smeer ze vervolgens in met het kruidenmengsel.
- Laat de biefstuk een uur marineren
- Doe de ingrediënten voor de chimichurri saus bij elkaar en pureer met een staafmixer.
- Bak de biefstuk naar wens.
Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade
In de foto zie je een simpele salade van grapefruit met komkommer.
Recept gevonden op Life’s Ambrosia
Ingrediënten
1 el olie
4 biefstukken
Voor de Marinade
½ tl peper
½ tl geperste knoflook
1 tl zout
¼ tl komijn
snufje cayennepeper
¼ tl chilipoeder
Voor de Chimichurri
3 tenen knoflook
1 us cup (136 ml) licht gestapelde verse korianderblaadjes
1 us cup (136 ml) gestapelde platte peterselieblaadjes
½ tl zout
¼ tl komijn
80 ml witte wijn azijn
½ tl gehakte rode peper
90 tot 120 ml olijfolie






