Broccoli spinazie soep
- 20
- mrt
Een gezonde groene ijzer-kick. Ok dat klinkt niet lekker… Toch is het een lekkere Popeye soep.

- 2 personen, 4 kommen soep
- 15 minuten
- Snipper de ui en pers de knoflook uit.
- Doe een eetlepel olie in de pan en bak hierin de ui en de knoflook op laag vuur.
- Snij de wortel in stukjes en gooi in de pan.
- Snij de roosjes van de broccoli en snij de steel in stukken.
- Was de spinazie.
- Als de wortel zacht is geworden (ca. 10 minuten) voeg je de kippenboulion toe, de stukken steel van de broccoli en de tijm.
- Voeg wat peper en zout toe, breng aan de kook en laat zonder deksel 3 minuten koken.
- Voeg de broccoli roosjes toe en kook nog 5 minuten.
- Pureer de soep in een blender of met een mixer.
- Voeg de spinazie en citroenrasp toe en pureer samen met de soep.
- Rooster de pijnboompitten tot ze mooi lichtbruin zijn.
- Serveer de soep met een theelepel crème fraîche, pijnboompitten en een trosje tomaten.
Recept geïnspireerd op dit recept
Ingrediënten
1 ui
1 grote wortel
1 teentje knoflook
1 tl tijm
300g broccoli
1 cup(240 ml) goed aangedrukte spinazie
600 ml kippenbouillon
1 tl citroenrasp
1,5 el pijnboompitten
4 tl crème fraîche
2 trosjes cherrytomaten