Broccoli spinazie soep

Een gezonde groene ijzer-kick. Ok dat klinkt niet lekker… Toch is het een lekkere Popeye soep.

Groene gezonde Popeye soep met spinazie en broccoli
2 personen, 4 kommen soep
15 minuten
  1. Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  2. Doe een eetlepel olie in de pan en bak hierin de ui en de knoflook op laag vuur.
  3. Snij de wortel in stukjes en gooi in de pan.
  4. Snij de roosjes van de broccoli en snij de steel in stukken.
  5. Was de spinazie.
  6. Als de wortel zacht is geworden (ca. 10 minuten) voeg je de kippenboulion toe, de stukken steel van de broccoli en de tijm.
  7. Voeg wat peper en zout toe, breng aan de kook en laat zonder deksel 3 minuten koken.
  8. Voeg de broccoli roosjes toe en kook nog 5 minuten.
  9. Pureer de soep in een blender of met een mixer.
  10. Voeg de spinazie en citroenrasp toe en pureer samen met de soep.
  11. Rooster de pijnboompitten tot ze mooi lichtbruin zijn.
  12. Serveer de soep met een theelepel crème fraîche, pijnboompitten en een trosje tomaten.

Recept geïnspireerd op dit recept

Ingrediënten

1 ui
1 grote wortel
1 teentje knoflook
1 tl tijm
300g broccoli
1 cup(240 ml) goed aangedrukte spinazie
600 ml kippenbouillon
1 tl citroenrasp
1,5 el pijnboompitten
4 tl crème fraîche
2 trosjes cherrytomaten

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment

Voeg een Comment toe

*

*