Gegrilde kip salade met nectarine, aardbei en grapefruit

Onweerstaanbaar: Een gegrild kippetje met overheerlijk zomerfruit. Slank, snel en simpel. Wat wil je nog meer?

Gegrilde kip salade met nectarine aardbei avocado en grapefruit
3 personen
20 minuten
  1. Snij of scheur het kippetje in stukjes.
  2. Snij de nectarines in stukjes.
  3. Snij de grapefruits “a vif”: Snij eerst de bodem en de top horizontaal af, zodat de vrucht blijft staan op het werkblad. Vervolgens snij je met een scherp mes van boven naar beneden de schil tot op het vruchtvlees weg. (Zorg ervoor dat al de witte vliesjes verwijderd zijn, dat bevorderd de volgende stap.) Neem de citrus in de hand en snij de partjes tussen de vliezen uit boven een kom om het sap op te vangen.
  4. Snij de aardbeien in plakjes en verwijder de kroontjes.
  5. Snij de avocado in stukjes.
  6. Scheur wat sla van een krop ijsbergsla en scheur dit in kleinere stukken.
  7. Verdeel vervolgens de sla, stukjes kip, nectarine, aardbei, grapefruit en avocado op een bord of in een slakom.
  8. Besprenkel met wat grapefruitsap.
  9. Gooi tot slot nog wat basilicum over de salade.

Lekker met wat vlierbloesem appel limoen azijn van goede kwaliteit

Ook lekker met munt

Ingrediënten

250g aardbeien
1 gegrild kippetje van de markt/slager
3 nectarines
200g ijsbergsla
1,5 avocado
2 grapefruits
2 el verse basilicum
eventueel wat fruitige azijn

Post Tagged with , , , ,

Add a Facebook Comment