Gemarineerde biefstuk met chimichurri saus

Een biefstuk met een heerlijk sausje dat ook geweldig past bij een BBQ.

Gemarineerde biefstuk met chimichurri saus
4 personen
10 minuten + 1 uur marineren
  1. Gooi de kruiden voor de marinade bij elkaar en meng.
  2. Wrijf wat olie over de biefstukken en smeer ze vervolgens in met het kruidenmengsel.
  3. Laat de biefstuk een uur marineren
  4. Doe de ingrediënten voor de chimichurri saus bij elkaar en pureer met een staafmixer.
  5. Bak de biefstuk naar wens.

Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade
In de foto zie je een simpele salade van grapefruit met komkommer.

Recept gevonden op Life’s Ambrosia

Ingrediënten

1 el olie
4 biefstukken

Voor de Marinade
½ tl peper
½ tl geperste knoflook
1 tl zout
¼ tl komijn
snufje cayennepeper
¼ tl chilipoeder

Voor de Chimichurri
3 tenen knoflook
1 us cup (136 ml) licht gestapelde verse korianderblaadjes
1 us cup (136 ml) gestapelde platte peterselieblaadjes
½ tl zout
¼ tl komijn
80 ml witte wijn azijn
½ tl gehakte rode peper
90 tot 120 ml olijfolie

Add a Facebook Comment