Gegrilde aubergines met gekruide kikkererwten en walnootsaus
- 27
- nov
Een heerlijke salade bomvol kruiden.
- 2-3 personen
- 50 minuten + 30-60 min voorbereiding
- Snij de aubergines en wrijf ze in met zout. Laat ze zo ca 30-60 min. staan, zodat de bittere smaak eruit kan trekken. (Je ziet het vocht eruit komen.)
- Maak de saus door de teen knoflook te persen, de walnoten te hakken en de koriander de knippen en alles door de yoghurt te roeren. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de ui fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten van chilipeper en hak fijn.
- Rasp de gember en snij de tomaten in blokjes.
- Pers de citroen uit en spoel de kikerertten af en laat uitlekken.
- Verwarm 2 el olijfolie in een pan en voeg de ui toe, bak de uit 10 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Voeg de chilipeper, de gember en kruiden toe en meng goed.
- Doe de kikkererwten en de tomaten erbij en voeg 5 el water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak zout en peper toe en het citroensap.
- Kwast de aubergines aan beide zijden in met olie en bestrooi met zout en peper en grill ze in een grillpan aan beide zijden bruin en gaar. Of leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, en verwarm de oven voor op 190°, zet de plaat 20 à 30 minuten in de oven (Tip van Caroline Brouwer).
Recept gevonden op BBC Good Food
Ingrediënten
zout om de aubergines mee in te wrijven
4 el olijfolie
1 ui
1 rode chilipeper
2 cm verse gember
½ tl gemalen komijnzaad
½ tl gemalen koriander
½ tl kaneel
blikje kikkererwten (400 g)
200 g tomaten (ca. 2 tomaten)
sap van een ½ citroen
2 aubergines
Voor de walnootsaus:
100 g Griekse yoghurt
½ knoflookteen
13 g walnoten
½ handje koriander